ANNONS

Kantarellpizza med Cambozola

/


Kantarellerna är här! Äntligen!! Så ljuvligt goda! Passade på att göra ett par kantarellpizzor som är bland de godaste som finns! Lite tjockare botten, inte så mycket tomatsås, massor av smörstekta kantareller, och toppa med smulad cambozolaost (en korsning av camembert & gorgonzola från Falbygdens ost, farligt god!!) Såå gott! Det här måste ni prova!

4 runda pizzor
Pizzadeg :
– 4 dl vatten (37grader)
– 3/4 pkt jäst
– 10 – 12dl vetemjöl
– 1dl olja
– salt, svartpeppar & cayennepeppar efter behag…  
Jäs i bunke 25min före gräddning

Tomatsås :
– 1 pkt paserade tomater
– 1msk majs el. olivolja
– 2tsk Oregano
– Salt & peppar

1½ liter kantareller
200 gram cambozola

GÖR SÅHÄR :
Smörstek kantareller i stkepanna i lite smör. Salta något. Tryck ut runda pizzor av degen (2st/plåt). På med tomatsåsen, kantarellerna, smula över cambozola & in i ugnen!

Fler pizzarecept :
Pizza Capricosa
Pizza Calzone
Lunchpizza med salami
Pizza på grillen

20
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00