Hemmagjord Pasta med Karl Johan & Timjan


Hemmagjord pasta slår det mesta. Denna rätt är enkel och går på 45 min tills maten står på bordet! Inget krångligt alls! Pastadegen är lätt att knåda ihop och tillsammans med en god svampsås, här med karl johansvamp så blir det en lyxig försmak av hösten! Detta receptet innehåller inga ägg. Vill du göra en mer avancerad pastadeg, läs mitt inlägg,

steg för steg hur du gör egen pasta

!

Det här behöver du :
4 dl durumvetemjöl
ca 2 dl vatten

GÖR SÅHÄR :
Blanda mjölet och vattnet med fingrarna i en bunke till en smidig deg. Ta upp den på bakbord och knåda den rejält ca 10min så den blir elastiskt och slät! Dela degen i fyra delar. Rulla varje del till en rulle och skär upp i bitar om ca 1cm. Tryck ut varje bit med tummen & lite mjöl och lägg upp på en handduk. Koka upp vatten och salta. Koka pastan i vattnet ca 15-20 min tills pastan är helt färdig!


Tryck ut pastan med ”mjölad tumme” till små femkronor!

Karl Johan sås :
1 liter karl johan svamp
1 vitlöksklyfta
1 dl lätt cremé fraiche
1 dl matlagningsgrädde
Färsk timjan (en kruka)
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka karl johan svampen och fräs upp i stekpanna i lite smör. Pressa ner vitlöksklyftan, slå på cremé fraiche + grädde. Finhacka timjan och tillsätt den. låt såsen få småputtra på låg värme ca 5 min. Smaka av med salt & peppar.