ANNONS

Världens Godaste Bullar!!!

/


Jepp nu har det hänt!! Äntligen har jag lyckats med de absolut godaste vetedegsreceptet på BULLAR!! Nu är jag riktigt nöjd och behöver aldrig mer laborera i hopp om att hitta ”det perfekta receptet”! För nu har jag gjort det!! *skryt skryt* Dessa bullar är mina juveler i frysboxen just nu! Jag har länge hållt på mixtra fram och tillbaka med diverse olika metoder för att få saftiga, smakrika, snygga och goda bullar! Snurror som snäckor som längder eller vad du vill! Jag har provat diverse metoder med degvätskan, kall, varm, smält smör, rumsvart smör, jäst för söta degar & vanlig jäst, kardemumma eller inte, honung i degen eller sirap, lite socker eller mycket socker, olika fyllningar och jästider och ja gud vet allt! Nu ska jag berätta exakt i detalj hur jag gjorde så varken ni eller jag glömmer bort det!

3 fulla plåtar
Det här behöver du :
150 rumsvarmt smör
5 dl standardmjölk
1 pkt jäst 50 gram (ej för söta degar)
1½ dl strösocker
½ tsk salt
½ dl flytande honung på flaska
½ pkt vetemjöl (1kg)

GÖR SÅHÄR :
Ta framsmöret i god tid så det får stå och bli rumsvarmt. Förbered tre plåtar med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en degbunke (här fick min Kenwood Patissier göra jobbet) Strö ½ dl strösocker över den smulade jästen. Ljumma under tiden mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken, tillsätt resten av strösockret, saltet och lite mjöl till att börja med. Tillsätt nu det rumsvarma smöret. Kör i maskinen (eller med degkrokarna på elvispen) tills du fått en fin men väldigt lös deg.

Tillsätt honungen under tiden maskinen är igång. Häll på mer mjöl lite i taget tills du fått en smidigt deg men den ska fortfarande vara rätt så lös. Spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakning. Ta upp degkroken, strö över lite mjöl och lägg en kökshandduk över. Låt jäsa 30 minuter. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig, använd så lite mjöl som möjligt.

Dela degen i tre delar. Kavla ut varje deg till en rektangulär platta ca 30*50cm. Bred på smöret i ett tunnt lager, riv mandelmassa fint över hela degen. Avsluta med att pudra över vaniljsocker. Vik degen dubbelt på mitten så du får storleken 15*50cm. Skär med vass kniv 2cm breda remosor, börja från kortsidan. Varje remsa skär du sedan som en byxa med ett snitt i mitten men inte ända ut i kanten på den vikta sidan. Vira varje ”byxben” till tvinnande snoddar och på ett ganska elegant sätt gör du sedan en vanlig knut av degen! Har du långa byxben lindar du dem många varv runt varandra!

Lägg snurrorna på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med kökshandduk och låt jäsa ca 30 min. Pensla försiktigt med uppvisat ägg & strö över flagad mandel! Grädda i 200 grader ca 10-15 min eller tills de fått gyllenbrun färg.


Härligt färdiggräddade bullar direkt från ugnen! SÅ!! Kom igen nu dessa måste ni bara prova!!

57
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00