Världens Godaste Bullar!!!


Jepp nu har det hänt!! Äntligen har jag lyckats med de absolut godaste vetedegsreceptet på BULLAR!! Nu är jag riktigt nöjd och behöver aldrig mer laborera i hopp om att hitta ”det perfekta receptet”! För nu har jag gjort det!! *skryt skryt* Dessa bullar är mina juveler i frysboxen just nu! Jag har länge hållt på mixtra fram och tillbaka med diverse olika metoder för att få saftiga, smakrika, snygga och goda bullar! Snurror som snäckor som längder eller vad du vill! Jag har provat diverse metoder med degvätskan, kall, varm, smält smör, rumsvart smör, jäst för söta degar & vanlig jäst, kardemumma eller inte, honung i degen eller sirap, lite socker eller mycket socker, olika fyllningar och jästider och ja gud vet allt! Nu ska jag berätta exakt i detalj hur jag gjorde så varken ni eller jag glömmer bort det!

3 fulla plåtar
Det här behöver du :
150 gram mjukt rumsvarmt margarin (inte äkta smör & inte flytande margarin)
5 dl standardmjölk
1 pkt jäst 50 gram (ej för söta degar)
1½ dl strösocker
½ tsk salt
½ dl flytande honung på flaska
½ pkt vetemjöl (1kg)

GÖR SÅHÄR :
Ta fram margarinet i god tid så det får stå och bli rumsvarmt! Förbered tre plåtar med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en degbunke (här fick min nya Kenwood Patissier göra jobbet) Strö ½ dl strösocker över den smulade jästen. Ljumma under tiden mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken, tillsätt resten av strösockret, saltet och lite mjöl till att börja med. Tillsätt nu det rumsvarma margarinet. Kör i maskinen (eller med degkrokarna) tills du fått en fin men väldigt lös deg.

Tillsätt honungen under tiden maskinen är igång. Häll på mer mjöl lite i taget tills du fått en smidigt deg men den ska fortfarande vara rätt så lös. Spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakning. Ta upp degkroken, strö över lite mjöl och lägg en kökshandduk över. Låt jäsa 30 minuter! Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig, använd så lite mjöl som möjligt!

Dela degen i tre delar! Kavla ut varje deg till en rektangulär platta ca 30*50cm. Bred på margarin ett tunnt lager, riv mandelmassa fint över hela degen. Avsluta med att pudra över vaniljsocker. Vik degen dubbelt på mitten så du får storleken 15*50cm. Skär med vass kniv 2cm breda remosor, börja från kortsidan. Varje remsa skär du sedan som en byxa med ett snitt i mitten men inte ända ut i kanten på den vikta sidan. Vira varje ”byxben” till tvinnande snoddar och på ett ganska elegant sätt gör du sedan en vanlig knut av degen! Har du långa byxben lindar du dem många varv runt varandra!

Lägg snurrorna på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med kökshandduk och låt jäsa ca 30 min. Pensla försiktigt med uppvisat ägg & strö över flagad mandel! Grädda i 200 grader ca 10-15 min eller tills de fått gyllenbrun färg.


Härligt färdiggräddade bullar direkt från ugnen! SÅ!! Kom igen nu dessa måste ni bara prova!!

 1. Jag är helt säker på att detta är världens godaste bullar. Vackra och så med vanilj i ja det kan nog inte bli bättre. När är kaffet färdigt? Det tar en stund med båten över….

 2. jag är så IMPONERAD av dig…. är helt såld på din sida här….. vilka mat o bakverk du får fram…

  glad sommar

 3. Åh, jag har också letat efter ett riktigt bra bullrecept. Tack så jättemycket för att du delar med dig av både det och alla andra goda grejer som du gör. Jag är kär i din matblogg 🙂

 4. Åh de ser underbart goda ut!
  De ska testas här under semestern 🙂

  Kan bara hålla med övriga om vilken underbar matblogg du har,har hittat många fantastiska recept här.

  //Jessica

 5. Jag bara viiill ha en av dom där! Har också lös deg och knådar inget men mjukt margarin och honung det måste jag bara testa!
  Varför kan inte jag knäppa såna där bilder? Och göra så snygga bullar?

 6. Ser supergoda ut!! Skall testa direkt! Mitt ”knep på kanelbullar är att kavla degen så tunt det går så att det bli många ”varv” o mycket smör!Tycker själv att dom e dem godaste!!(Skryt!Ha ha!)

 7. Jag har länge sökt efter det perfekta bullreceptet! Kan det verkligen vara så att du hittat det? Värt att prova helt klart! Bullarna ser ju onekligen brutalt goda ut 😀

 8. Tack alla underbara ni för fina kommentarer! Hoppas ni som provar detta recept återkommer med resultat & omdöme! Det hade varit jättekul att höra! Må så gott!

 9. Nu har jag gjort dina bullar, inspirerad av dig så tog jag även kort! hi hi… Jättegoda men varför inte smör utan margarin? Blir nyfiken. ha det bra! / en trogen läsare!

 10. Varför smör eller varför margarin? Det är en ofta återkommande fråga. När ett kakrecept innehåller både smör och margarin bland ingredienserna så används smöret för smakens skull och margarinet för att inte kakorna ska flyta ut på plåten utan behålla formen.

  En annan funktion för fett är att de är bärare av andra smaker från råvaror och kryddor. Nästa gång jag bakar bullar ska jag prova det här receptet och baka med både smör och margarin.

 11. Idag har jag bakat dessa bullar. Jag fyllde bullarna på den första plåten med mandelmassa och vanilj enligt receptet, den andra plåten fick bara margarin och kardemumma som fyllning, den tredje med extra allt, dvs margarin, vanilj, mandelmassa, kardemumma och russin. Degen blev perfekt, lätt att baka ut. När det gäller fyllningen så blev det lite för sött med mandelmassan enligt min smak. Detta recept kommer jag att använda flera gånger. Tackar.

 12. Idag provade jag detta receptet. Fast jag blandade i lite kardemumma i degan. Gissa så goda dom blev. Min son på 9 år sa att det var dom godaste bullar någonsin…
  Detta recept kommer jag helt klart att använda mer..
  Tusen tack..

 13. Jag provade receptet igår och det blev jättegoda bullar. Råkade bränna dom lite men på det stora hela är jag supernöjd med bakningen. Tack så mycket!

 14. Åh jag blev så glad när jag hittade det här receptet! Jag måste testa. Ser otroligt saftiga ut på bilden. Och tack för beskrivningen av hur man får till såna snurror. har alltid undrat men eftersom det ser så krångligt ut så har jag hållit mig till vanliga snurror. Tack för en inspirerande site!

 15. Bakar mkt bullar, men enl standardrecept som finns på mjölpåsen men rör margarin och socker poröst innan jag brer ut det + smaksättning
  på den utkavlade degen och gör sedan liknande ”knutar” som du.
  Får mkt beröm och man vill ha recept… men jag tror själv att det är ”knutarna” som gör bullarna så speciella, jag tycker inte att de blir lika goda om man gör ”klassiska” rullade bullar.
  Sen fick jag ett tips av min dotter som praktiserade på café – att pensla med uppvispat ägg direkt när plåten tas ut från ugnen.
  Det ger blanka, proffsiga och hållbara bullar, måste testas, jag var mkt skeptisk från början.

  Nu måste jag hem och testa ditt recept!
  (och alla andra härliga recept jag hittat här!
  //Lotta

 16. nu har precis första plåten kommit ut ur ugnen och jag kan knappt vänta tills jag får sätta tänderna i en av bullarna! Hela lägenheten luktar ljuvligt!!!

 17. Heej! Håller precis på och bakar dina bullar. De verkar bli riktigt goda! 🙂 Du får väl hålla utkik på bloggen min efter bilder (ska försöka att inte glömma fota ;))

 18. Det blev inga bilder, för de blev inte så vackra! Glömde pensla dem först, och sen när jag skulle pensla dem efteråt så insåg jag att jag slängt alla penslar, hehe. Men goda blev de! Och det tyckte de andra jag bjöd dem på också!! Jag tillsatte lite kardemumma i degen också.

 19. Har provat det här receptet och jag instämmer: det är ett toppenrecept! Jag använde dock torrjäst, och jag fick 2½ plåtar (med REJÄLA) bullar! Jag fyllde dem med hackad choklad + kakao, vaniljsocker, smör och hemgjord vaniljsås. Rekommenderas varmt!

 20. Oj fantastiskt mumsiga bullar blev det. Jag skippade mandelmassan (gillar det ej för sött) och satte istället kanel o socker – blev jättegott. Detta recept ska skrivas ut o sparas! Tack!!

 21. En fråga: hur många dl motsvarar 1/2 paket vetemjöl?

  Provade ditt recept & chansade lite med mjöl-mängden. De blev god men det var en otroligt kletig deg i början.

 22. Vilken fin hemsida! Ser så smarrigt ut med alla recept! Jag hittade detta recept när jag sökte just på ”Världens godaste bullar”! Jag testade detta recept igår kväll men det blev väldigt kladdig deg! För att överhuvudtaget kunna nudda med kaveln så var jag tvungen att ta i mer och mer mjöl så det blev inge bra men dock så smakade dem jättegott! Ungarna tyckte dem var kalasgoda så jag ska försöka mig på detta igen i helgen. Hur många deciliter mjöl ungefär brukar du ha i innan det är dags för jäsningen?

  Tacksam om du har tid och svara:-)

  Ha en trevlig kväll // Annika

 23. Kom på att jag skulle baka bullar (för första gången i hela mitt liv!) och tänkte att då ska jag göra världens godaste! Hittade ditt recept och de är verkligen världens godaste!! Jag blev så nöjd, verkligen 1000 tack! Kommer helt klar återvända till din sida ofta:)

 24. Gah, jag dör det ser jättegott ut! Jag ska prova på det någon dag dock med en mindre sats eftersom jag inte får plats med 3 plåtar i frysen =)

 25. Jag har nu följt ditt recept när jag skulle baka bullar till barnens skola. Du hade rätt. De var tamigtusan världens godaste!

  Jag använde en ganska mörk blomsterhonung (äppleblom) och kardemummafyllning istället.

  det enda problemet är hur jag ska kunna hålla mig från att äta upp bullarna till imorgon när de ska levereras till uppropet;)

  Tack för att du delade med dig av receptet!

  /Tor

 26. Hej. Ja vill först tacka för ditt recept på dina underbara kanelbullar. Första gången jag lyckades med bullar ☺ bästa receptet. Men nu ikväll så ville jag testa dessa världens godaste bullar. Men 🙁 det blev ett litet fiasko. Bullarna blev lite torra och när den höll på i degmaskinen så såg den inte ut att vara en bra deg. Den var liksom inte luftig plus att jag fick lägga mycket mjöl och hålla på väldigt länge i degmaskinen tills den blev hyfsat mindre lös i konsistensen varför? Vad gjorde jag för fel.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..