ANNONS

Pinocchiotårta med Maräng Crisp

/

pinocchiotårta

Efter en skön semestervecka och några dagar på High Chaparral kom vi lagom hem till lillsyrrans examen! En gammal klassiker på tårtfatet! Pinocchiotårtan får göra succé i år igen! Jag gjorde denna tårta till lillsyrran på hennes examen, och jag tror den får gå i repris på själva midsommarafton också! En liten förändring bara – formen! Jag gjorde två runda bottnar istället för en stor i långpanna. Jag blandade även ut marängen med rice crisp! Riktigt gott! Och självklart med färska nyplockade jordgubbar! Lite tjusigare stuk än i långpanna! (klicka på bilden för större format på tårtan)

Det här behöver du till botten :
100 gram smör (rumsvarmt)
1 ½ dl strösocker
5 äggulor
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Det här behöver du till marängen  :
5 äggvitor
2 ½ dl strösocker
4 dl rice crisp

GÖR SÅHÄR :
Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Klä två runda formar med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i bägge formerna.

Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Rör försiktigt ner rice crisp i marängsmeten. Bred ut marängsmeten ovanpå grunsmeten i de två formarna. Grädda ca 40min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt tårtorna svalna innan du lägger ihop dom med färska bär & grädde!

recept_pinocchiotårta

För att variera en aning gjorde en hög rund tårta istället för i långpanna. Här använde jag två runda bakplåtspappersklädda formar!

Vill du hellre göra den i långpanna? Kolla här :

glömmingetårta

25
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00