ANNONS

Köttfärsrulle

/


En perfekt rätt att tillaga om du har överbliven köttfärssås i kylskåpet! Köttfärsåsen bör dock vara ganska fast i konsistensen annars blir det väldigt rinnigt och kladdigt! Servera rullen som små tilltugg på buffé eller som enkel lunch med en god sallad! Jag var visst lite snål när jag bredde på köttfärsåsen så jag la till 200 gram i receptet! Prova, det är jättegott!

Det här behöver du :
150 gram smör eller maragarin
3 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
4 ägg

+ 600 g färdig köttfärsås
+ riven ost

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienserna till rullen i en kastrull och låt allt få koka upp tills smeten släpper kastrullens kanter! Ta kastrullen från värmen och rör ner äggen ett i taget. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd ugnsplåt ca 30*40. Grädda ca 20-25 min på 200 grader. Stjälp upp på köksbänken och låt svalna något. Bred över köttfärssåsen och rulla försiktigt ihop till en rulle. Strö över lite riven ost och gratinera i ugn på 225 grader tills osten smält och fått fin färg! Ca 10 min.

13
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00