ANNONS

Ska Vi Grilla Ikväll Älskling?

/


Nu börjar det lukta grillat!! Sommaren är på väg! Grillarna tänds runt om i trädgårdarna i sverige, frun står i köket och skär sallad, marinerar kött, plockar fram redskap, bestick och tallrikar, springer mellan kök och terass för att torka av vaxduken, vattnar på penseérna lite när hon ändå går förbi, rör ihop en vitlökssås på fem röda, fixar grillfat och aluminuimfolié till det färdiga köttet, samtidigt som hon förbereder en potatisgratäng i ugnen! Hon har en minutiös kontroll och allt ska bli perfekt! ”Bäst att förberda och ha allt klart så man kan sitta sen….”

Vilken klyscha! Nog sjutton får man springa sen ändå hur mycket man än förberett sig!??! Alltid är det nån som spiller ett glas saft, nån som måste snyta sig, en som måste gå på toa mitt i maten, en annan vill ha mild senap istället för stark, den tredje fryser och behöver en tröja osv osv… 🙂 Visst är det härligt!

Samma visa varje sommar och samma nevrotiska förberedelser just lastat på det ”ena” vuxna könet i familjen! När så den stora stunden kommer, gästerna sitter vi bordet och tar sin första tugga!! ”Jisses så gott, o herregud det här var mört och fint” & ”det här har du gjort bra grillmästarn” Öhh…?!! Vem!!?? Ja, inte är det jag iallfall! 🙂

Med mina idogt förberedande välplanerade minutrar och ”har-jag-glömt-nåt-nu-frågan-ständigt-gnagande-i-bakhuvudet” så går äran av det stora kalaset oavkortat till den ljuvliga varlese som enbart ansvarar för att befinna sig stillastående alternativt sittande vid grillen!

Att tända grillen, se på elden, se elden slockna, se kolen börjar glöda, lägga på kött & korv, vända på kött & korv är nog så ansvarskrävande! Eller hur??!! Den stora äran vi ger våra underbara grillmästare till makar, ja det måste vi ändå fira!

Ska vi grilla ikväll Älskling???
-”Ja visst!!” (hmm… vilka vi??)  🙂

 Ska vi börja i rätt ändå då! Marinader, visst är det enkelt att gå till ICA och köpa en flaska Kaj P´s grillolja, men inte lika gott som hemmagjord!
Såhär gör du din marinad på olja : 

Vill du göra något utöver den vanliga?, har du lite tid att förbereda?, prova då mjölksyrad marinad med gräddfil, yoghurt eller filmjölk! Det sätter fart på mörningsprocessen och låter du kött eller kyckling marineras i kylskåp ett dygn före grillning får du ett perfekt resultat!

Grillspett

width=128

Helgrillad fylld fläskfilé

width=128

Hickory rökiga hamburgare

width=128

Hamburgare + hamburgerbröd

width=128

Halstrad lax i pitabröd

width=128

Tortillawraps med grillad kyckling

width=128

Grillbricka till mannen att ta med ut

width=128

Foliépaket på grillen

width=128

Tillbehören…
Roquefortsåsen du aldrig glömmer

Heinz nya grillsåser

Hemmagjorda pinnbröd till barnens korvar

Klassisk potatisgratäng

Rabarber/Mango Chutney

Aromsmör Gourmet/Rödvin

3 dippsåser till färsspett

Krämig potatissallad


Aromsmör Gourmet/Rödvin

7
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00