ANNONS

Kyckling Saltimbocca med Örter

/


Denna rätt var helt ljuvlig, så underbart god & fräsch! Det doftade vårlunch i köket när kycklingen åkte in i ugnen! En fylld majskycklingfilé med parmaskinka, salvia och en oströra med örter. Tillbehör, smörstekt sparris som verkligen är en härlig primör just nu! Ät & njut! Det här måste ni prova!

2 port
Det här behöver du :
2 majskycklingfileér
smör + en nypa salt

2 skivor parmaskinka
6 färska salviablad
3 dl riven ost, gärna lagrad
3 tsk örtagårdsblandning
2 msk lätt cremé fraiche

GÖR SÅHÄR :
Snitta kycklingfileérna på bredden så du kan ”vika ut” dem till tunna skivor. Salta endast och stek dom i stekpanna på hög värme i lite smör. Stek på bägge sidorna så de får fin yta men inte genomstekta. Lägg upp fileérna på ett smort ugnsfat. Riv osten och blanda med cremé fraiche och örtkryddan. Fyll varje filé med varsin skiva parmaskinka, salviablad och bred ut oströran över och lägg ihop dom till hela fileér igen. Spara lite av oströran och forma till små bollar, rulla bollarna i örtkrydda och ställ i kylen så länge.
Sätt in kycklingen i ugnen i 175 grader ca 20 min eller tills du ser att köttet är genomstekt.


Rulla läckra ostbollar i lite örtkrydda, servera ovanpå den varma rätten!

14
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00