ANNONS

Korvkaka

/


Något så äckligt (enligt mig) har jag nog aldrig tidigare tillagat, men vad gör man inte för svärmor som inte ätit korvkaka på åratal…!?

Jag har inte kunnat provsmaka denna raritet, inte heller kunnat lukta på smeten, men lagade enligt konstens alla regler gjorde jag! Efter frukosten åtke vi och handlade ingredienser sen hem och laborera!
Korngryn, nöt lever, gul lök, ägg, mejram, sirap osv osv… Jojomen! korvkaka blev det! Trekvart i ugnen och en olidlig stank av lever innfann sig i köket…

Korvkaka serveras med lingonsylt och råkostsallad! Ungefär som blodpudding!

En stor ugnsform ca 30 * 40cm. 6-8 port.
Det här behöver du :
1½ dl korngryn
3 dl vatten
5 dl mjölk
1 msk smör
1 gul lök
1 tsk mejram
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
500 gram nötlever
2 ägg
2 msk sirap

GÖR SÅHÄR :
Koka upp korngrynen i vattnet tills allt vatten kokat bort. Slå på mjölken och låt grynen småkoka på spisen på låg värme tills all mjölk kokat in. Under tiden, riv löken fint & fräs i stekpannan med smöret tillsammans med mejram. Stek tills löken blivit mjuk med inte bränd. Skär nötlevern i bitar och mixa den fint i matberedaren med kniven. Blanda nu ihop alla ingredienser i en stor bunke, rör ihop väl! Häll smeten i en smord ugnssäker form. grädda ca 45 min i 200 grader. Sätt på fläkten påfullt! 🙂  

Det är synd att jag inte gillar inälvsmat för det hade varit intressant att prova men bara doften får det att vända sig i magen på mig! Svärmor däremot, hon åt med god aptit och har nu frysen full av denna läckerhet enligt henne själv!

16
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00