ANNONS

Chili Cheese Balls steg-för-steg

/


Eftersom det är många som mailat & undrat över just dessa chili cheese balls, så kör vi här en steg för steg guide! Det är inte alls knepigt att lyckas med dessa men trots så är det några som fått dem platta och inte alls porösa! En viktigt ingrediens är ugnen, jag har varmluftsugn och kör på 200 grader ca 15 min. Öppna absolut inte ugnsluckan under gräddning, då faller de ihop och ta ut dem när de fått en gyllenbrun färg. Dessa små läckerbitar är perfekta till drinkar, som snacks & tilltugg. Här på bilden är de pudrade lite lätt med paprikapulver.

Det här behöver du :
50 gram smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
2 msk finhackad Green Jalapeno Hot
3 dl (ca 100 gram) fint riven västerbottenost eller annan lagrad ost
Paprikapulver 


Börja med att smälta 50 gram margarin i en kastrull. slå på 2 dl kallt vatten och allt koka upp. Ta kastrullen från plattan och rör ner 2 dl vetemjöl med en träslev. Rör kraftigt tills du fått en smidig deg som släpper kastrullens kanter. Låt nu degen svlana något i kastrullen.


Under tiden finhackar du 2 msk jalapeno och river 3 dl ost, ca 100 gram.  Jag har använt både parmesan, västerbottensost och brännvinsost. Så använd den ost du gillar bäst.


Nu är det dags att röra ner äggen, ett i taget och rör lika kraftigt nu. Det är lite marigt att få till konsistensen här men efter flitigt rörande och mjölksyra i armen så går det till slut.


Tillsätt osten + jalapeno och rör kraftigt igen!


Nu är jag rätt så nöjd med smeten så nu fyller jag en spritspåse.


spritsa ut små toppar på bakplåtspappersklädd plåt. Ca 1-krona i storlek.


Det blir en hel plåt fylld av smarriga chili cheese balls! Grädda i 200 grader, ca 15min. Öppna inte ugnsluckan under gräddning!


Färdiggräddade och jag låter dem vila en liten stund på plåten.


Ja, så här blir reslutatet, frasiga på ytan, ihåliga och lite krämiga på insidan.
Pudra lätt med paprikapulver och lägg upp dem i en skål!

65
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00