ANNONS

Grillkväll med Gris & Oxe

/


Kommer ni ihåg de nya grillsåserna från Heinz? Nu är de väl beprövade och lite längre ner hittar du en liten resumé om dessa. Men vi börjar i rätt ände! Kvällen ska bjuda på grillat, en fin skinkstek som jag skivat upp & oxfilé.


Jag har valt en yoghurtmarinad till grisköttet, marinaden är kryddad med paprika, grillkrydda, svartpeppar, lite salt & några droppar limejuice. Till oxfilén gjorde jag en marinad på matolja, rödvin, svartpeppar & salt! Bägge marinaderna använder jag sedan till att pensla köttet på grillen med. Till detta blir det sallad och klyftpotatis och utprovning av grillsåserna. Samt även två sorters färdig bearnaisesås. Spännande!


Barbeque :
Rökig och fyllig smak men alldeles för klen, kunde varit lite mer sting i den! Står sig inte riktigt till en fin köttbit, snarare till hamburgare…

Tomat Oliv
Kan lätt ersätta ketchup till både hamburgare och korv. Frisk tomatsmak som jag även kan tänka mig kan passa som pizzasås eller pastasås.

Vitlök
Väldigt mild, lite smörig smak, för lite sälta med faktiskt god till en grillad köttbit! Skulle önska lite mer syrlighet! God till kalla pastasallader också.

Hot Chili
Mannens favorit, lite sting i den här, kunde dock varit lite mer synliga chilibitar i men riktigt god! Passar bra till grillat kött & även som dressing till hamburgare.

Curry Mango
Absolut inget för mig! Men övriga provsmakare gillade den här starkt. Smak av senap och massor med curry, däremot ingen direkt smak av mango. En hit till hamburgare men inte till kött. Kyckling, javisst!

Spisa Bearnaisesås från Rydberg
Alldeles för mycket smörsmak, jolmig konsistens, känns mest ”fet”…

Original Bearnaisesås från Lohmanders
Den absoluta favoriten, syran, sältan, citron, perfekt balans med kryddor! Denna bea står sig i alla väder!!

13
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00