ANNONS

Jätteköttbullar med Kantarellost

/


Spagetti & köttbullar i all ära men allt går att variera!
Här kommer en variant på mega-köttbullar fyllda med färsost kantarell och västerbottensost! Till detta tagliatelle och en ljummen grönsaksröra på ”precis-vad-du-har-hemma-grönsaker”! Idag blev det gurka, tomat, purjo & champinjoner! Smaklig måltid!

Det här behöver du :
1 kg blandfärs
½ dl ströbröd
2 msk potatismjöl
½ dl vatten
1 tsk salt
1 tsk paprikakrydda
1 krm vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop alla ingredienserna till köttfärssmeten, låt vila i kylskåpet ca 15-20 min. Förbered under tiden fyllningen. Blanda 2 små förp. creme bonjour med 2 dl finriven västerbottensost, salt & peppar i en skål. Smält smör i en stekpanna och ta ut ca 8-10 delar av köttfärssmeten till stora bollar (tennisbollar) Gör en urgröpning i mitten och fyll med ca 2 tsk oströra. Nyp ihop och forma till runda bollar. Bryn dem i stekpanna runt om några i taget. Lägg upp i ugnsfast form allt eftersom. Efterstek köttbullarna i 200 grader ca 20-25 min tills de är helt genomstekta. Servera till pasta, ris, potatis eller vad som önskas. Grönsaker vid sidan om. Fräs upp grönsaker i stekpanna med lite salt &  peppar, servera genast!

Fyllning :
2 förp. Creme Bonjour Kantarell
2 dl finriven västerbottensost
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk salt

13
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00