Smulpaj Rabarber


Smulpaj är något av det enklaste att sno ihop när man får oväntat besök! Har du bara nån sorts bär/frukt hemma så är kafferepet fixat! Äpple, banan, vinbär, blåbär, hallon, jordgubbar, rabarber… Allt funkar!
Smulpajen är en klassisker som alltid går hem! Här kommer världens enklaste recept! Snabbt & lätt! Rabarbern här på Öland har redan blivit riktigt stora så nu vankas här rabarberpaj och kräm i stora lass!

Det här behöver du :
150 gram smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
5 dl frukt eller bär i bitar

GÖR SÅHÄR :
Dela smöret i mindre bitar i en bunke. Tillsätt mjölet & sockret och arbeta ihop till en smulig deg. Smörj en rund ugnsfast form ca 30 cm i diam. Häll i frukt eller bär. Sockra lite ovanpå (1msk) och häll sedan över smuldegen! Grädda ca 25 min i 200 grader. Servera med vaniljsås!

LOADING..