Ost provning


Falbygdens Ost har skickat mig lite presenter, det tackar jag för! Det är alltid roligt när det dimper ner en postavi i lådan! För att osten inte skulle bli förstörd så levererades dom i kylväskor på köpet! Alltid bra att ha nu när sommaren närmar sig! Likaså 2 st USB-minnen på 1G! Tackar & bockar! 🙂
Två härliga ostar från Morfars Gästspel kryddade med brännvin och dill! Det fick mig genast att tänka på de stundande kräftskivorna i augusti! En härlig paj, liksom den klassiska västerbottens ostpajen, men i detta fall tror jag denna ost skulle göra sig ypperligt med denna spännande kryddning! Osten smakar som en väl lagrad prästost men inte så hård i konsistensen att det skvätter om osthyveln när man skär. Ganska mild smak trots allt men dillen ger en behaglig eftersmak & är inte så markant framträdande! Riktigt god måste jag säga!


Dessa små provpåsar är intressanta! Ost-strössel??  Kryddmixer till ostbrickan. Doppa osten i kryddan eller ”strössla” över! Smakerna är jorgubb, apelsin, honung/tryffel, päron/tryffel & fikon/tryffel! För att kika lite på innehållsdeklarationen kan jag förtälja att de innehåller päron, candysocker, smörsopp, havssalt, vitpeppar, tryffel, honungsaron, colemans senapspulver, tryffelolja, rapsolja, olivolja, tryffelarom och päronarom. Kul grej att variera ostbrickan med! Alltid roligt med nyheter!

 1. Lisa!
  Det var inte illa! Det får vi tacka IKEA för då!

 2. Lisa skriver:

  Hej!
  Tom jag kan få tag i Morfars brännvinsost här på Teneriffa =). Jag såg att dom hade den på Ikea sist jag var där. Inte dåligt va!?
  Ha en underbar dag!

 3. annamaria!
  Har inte kommit så långt med strösslet än så jag får återkomma med det! 🙂

  mimmismat!
  Ja ost är alltid gott!

  Solan!
  Ja, dillosten rekkomenderar jag varmt! Strössel återkommer jag till!

  ejmis!
  Det är nog helt relaterat till innehållet på min matblogg. Reklambyråer kontaktar mig och frågar om de får skicka varuprover! Och självklart tackar man ja!

  moment 22!
  Absolut! 🙂

  Martina!
  Jag gör absolut ingeting, jag blir kontaktad av div. varumärken som vill skicka varuprover till mig!

  Anna!
  Nej det är inte buzzador!

 4. Anna skriver:

  som buzzador på http://www.buzzador.com kan man under pågående kampanj få den här osten hemskickad. Vet inte om det är det Linda har gjort men en tips till er som vill prova ?

 5. Hallå där, jag vill också ha en massa gott hemskickat!!!(blink med ögat!!) Hur gör du??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..