Laxburgare

kryddburken0000335.jpg

8 stora biffar
Det här behöver du :
8 st frysta laxfileér
1 liten burk lätt creme fraiché (varav ½ burk till dressing)
1 msk D´Elidas chilisås
Några droppar limejuice
1 ägg
1 msk potatismjöl
Salt & peppar
Cayennepeppar

GÖR SÅHÄR :
Tina laxfileérna och skär dom i mindre bitar. Kör i matberedare tills de är finfördelat.
Blanda alla ingredienserna till laxburgarna. Obs bara halva burken av creme fraichén, spara hälften till dressing. Låt smeten stå i kylskåp ca 30 min. Stek i stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta. Servera med bröd, sallad & grönsaker och rör ihop en god chilidressing av resten av creme fraichén som du blandar med salt, peppar & chilisås!

kryddburken0000336.jpg

Smeten räcker till 8 STORA burgare.

  1. Berit skriver:

    Ett fantastiskt bra och enkelt recept på laxburgare. Bra konsistens som håller ihop burgarna under hela tillagningen. Använd gärna citronpeppar i färsen, jättegott.

    Tack för tipset

  2. Linnéa!
    Ja, det är supergott, även för dom (läs jag) som inte gillar fisk! *S*

  3. Så smaskigt det lät. Jag gör ibland fiskbiffar här hemma vilket är otroligt gott!

  4. tjipp skriver:

    va e det för bröd? e det eget hemmabakt? recept?:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..