ANNONS

Limekyckling med Bulgur & Chiliwok

/
kryddburken0000299.jpg

Härlig god och nyttig middag med limekyckling & hel bulgur smaksatt med persilja, mynta & citron! En riktigt fräsch och krispig rätt tillsammans med chiliwokade grönsaker! Woken är smaksatt med D´Elidas salsa/chilisås som damp ner i brevlådan från företaget själv igår! Tack så hemkst mycket, chilisåser använder jag ofta i min matlagning!

Det här behöver du :
3 kycklingfileér
juice av 1 lime
200 gram frysta wokgrönsaker
1 röd paprika
ca 2 tsk D´Elidas Chilisås
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Strimla kycklingfileérna och bryn dem tills de fått fin färg. Pressa över juice av en lime och slå på lite vatten, kanske 2 dl. Tillsätt wokgrönsakerna och den röda paprikan i strimlor. Salta och peppar. Låt allt få puttra ca 10 min ihop så att alla goda smaker kommer fram!

Koka bulgur :
3 dl hel bulgur
3 dl vatten
1 påse Santa Marias Bulgur kryddmix med persilja, mynta & citron
Koka upp vatten och tillsätt hel bulgur + kryddmixen, låt att småkoka ca 10 min med lock. Dra bort från plattan och låt stå ca 5 min före servering!

kryddburken0000300.jpg

D´Elidas salsa/chilisås, enligt mig en sås du lätt kan smaka av en droppe på fingret utan att det börjar brinna i munnen! Den är både söt & har hetta så den här kommer jag fortsätta använda tillsammans med kycklingrätter av olika slag. Eller varför inte till kalla yoghurtsåser till grönsaksdipp? God är den och faller mig väldigt bra i smaken för den ”brinner” inte som så många andra brukar göra! *S*

9
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00