Vitlöksbröd

kryddburken0000285.jpg

Ett frasigt, väldoftande och kryddigt vitlöksbröd är alltid gott som tilltugg! Betyget blev mycket väl godkänt! Citat : ”Guuuud så gott!! Nästan godare än tårtan ju”!! Hmm.. Ja, hur ska man tolka det? *S* Smörgåstårtan var en riktig läckerbomb men dessa små vitlöksbröd skulle man lätt kunna äta sig mätt på! Det här måste ni testa!

12 snittar
Det här behöver du :
6 skivor vitt rostbröd halverade diagonalt
100 gram smör
3 vitlöksklyftor
1 tsk limejuice
2 msk olivolja citron
1 tsk tricolorsalt
1 tsk torkad dragon

GÖR SÅHÄR :
Skär bort kanterna från brödet och dela dem på diagonalen. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt & värm ugnen till 250 grader. Skala vitlöken och riv den fint på rivjärnet, blanda ihop alla ingredienser & rör till en krämig mjuk konsistens. Bred på smöret på bröden & grädda ca 8-10 min tills de fått fin färg. Ta ut dem ur ugnen och bred på ytterliggare ett lager och låt dem svalna på plåt så blir de frasiga! Servera som tilltugg till en välkomstdrink.

kryddburken0000287.jpg

Några av de produkter jag valde av presentkortet från Gourmera!
Tricolorsalt, limejuice & olivolja citron!

 1. VJ skriver:

  Dessa ser så goda ut! Jag vet inte vad tricolorsalt är men måste bara fråga om man kan använda vanligt salt istället om jag nu inte hittar tricolor?
  Hoppas att mitt bröd ser hälften så gott ut som ditt 😉

 2. Sååå goda!!! Men jag hittade inget tricolor salt nånstans, vet do om det finns att köpa nån annanstans? Länken du angav verkar inte fungera.

 3. Ulla skriver:

  Underbart goda! Lime och dragon…gav mersmak, skulle inte behövt bjuda på nåt mer tror jag ;-))

 4. sys skriver:

  älskar din sida!

 5. annamaria!
  Ja, jag instämmer! Lite nyare fräscha rätter får de bli framöver!

  lina!
  Ja, gourmeras kvalité på sortiment gillar jag!

  Karin!
  I know I know… *S*

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..