ANNONS

Hemmagjord Pepparkaksdeg

/

kryddburken0000252.jpg

En härlig väldoftande pepparkaksdeg som ligger och vilar i kylen är inte helt fel. När man minst anar det får ungarna för sig att de vill baka och det passar ju bra såhär i juletid att kavla pepparkakor dagarna i ända! *S* Degen håller sig bra förvarat i kylskåpet, bara att plocka fram så stor degbit man vill ha och baka i sin egen takt! Passa på att låta barnen baka pepparkakor medans du lagar maten, är det dessutom mat i ugn som ska lagas så gräddar du självklart pepparkakorna på eftervärmen!! *spartips*

Det här behöver du :
250 gram riktigt smör
2 dl ljus sirap
2 dl vatten
4 dl strösocker
1 msk bikarbonat
12 dl vetemjöl

KRYDDOR :
2 ½ msk malen kanel
1½ msk mald kryddnejlika
1 tsk mald ingefära

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret tillsammans med sirapen i en kastrull. Ta av från plattan och häll i vattnet och låt svalna. Blanda strösockret tillsammans med kryddorna i en rejäl bunke eller en gjutjärnspanna som jag gjort. Slå på smörblandningen och rör om kraftigt!

Blanda i bikarbonaten i vetemjölet och häll över detta på resten av degen. Blanda väl, degen ska vara ganska lös så 12 dl vetemjöl räcker gott och väl! Lägg på locket eller täck med plastfolié och låt stå i kylen minst en dag. Hållbarhet är minst ett par veckor!
Baka ut pepparkakor, lägg på plåt och grädda i 200 grader ca 5 – 10min.

3
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00