ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hemkokt Nyponsoppa

/

Hemkokt nyponsoppa är bland de det godaste i dryckesväg när man är lite krasslig! En riktigt vitaminbomb, rik på C-vitaminer!! Här har jag använt hela torkade nypon men det går också bra med färska, rensade nypon. Färska blir fortare mjuka under kokningen så dra ner lite på tiden där bara!

Det här behöver du :
1½ l vatten
5 dl torkade hela nypon
1 vaniljstång
1½ dl socker

GÖR SÅHÄR :
Lägg nyponen i en stor kastrull och häll på vattnet. låt allt koka up och sedan småkoka ca 15-20 min. Mixa nyponen med stavmixer och sila sedan av allt genom en finmaskig sil. Slå tillbaka nyponsoppa i kastrullen och tillsätt vaniljstång + socker! Låt koka upp och sedan sjuda på svag värme ca 5 min.


Jag använder torkade hela nypon, med kärnhus och allt, det smakar lika gott om det får koka med, en del vet jag rensar, delar, kärnar ur och krånglar, men det behövs faktiskt inte!

34
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00