Äppelkaka Cocos

kryddburken0000183.jpg

Riktigt god äppelkaka med kokos gör den saftig länge om den förvaras i kylskåp. Äpplen är handplockade från Graveinstein, perfekt till äppelkaka!

Det här behöver du :
4 äpplen
50 gram rumsvarmt smör
1 dl vatten
3 dl strösocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl kokos
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Skala äpplena & skär i skivor. Vispa ägg & socker poröst! Blanda vetemjöl, kokos, bakpulver & vaniljsockret och tillsätt i smeten. Tillsätt sist smöret & vattnet. Rör ihop smeten väl. Bred ut i en smord ugnsfast form. (går även att göra i långpanna men då blir den inte så hög). Tryck ner äppelskivorna i smeten lite ojämnt. Strö lite socker & kanel över & grädda ca 45 min 175 grader.

  1. Titti skriver:

    Hej. Tror att det var denna jag blev bjuden på i förra veckan jättegod, ska själv baka en idag. Många goda saker på din sida.

  2. Amanda skriver:

    Din blogg är helt fantastiskt bra! 🙂 Ett nöje att läsa.

  3. Therese!
    Kul att du kikar in ibland!

    Niletta!
    Tack för besöket, kul att du gillar bloggen!

    Eva!
    Formen på denna äppelkaka är en vanlig form som jag har till potatisgratäng. Men till långpanna kan jag tänka mig att måtten 30*40 skulle passa!

  4. Hej.
    Jag läser, tittar på vackra bilder och tillagar ibland recept.
    Men skulle du kunna tänka dig att ange formens storlek som du använder. Det finns så olika storlekar. Även på långpannor.
    Du har en mycket bra matlagnings sida.
    Tack// Eva

  5. hejsan
    det ser verklingen gott ut, kommer att prova den.
    en mycket inspirerande blogg, fina bilder.
    hälsningar nikoletta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..