ANNONS

Tomatbröd

/

kryddburken000051.jpg

Tomatbröd bakat med diverse kylskåpsrens, ja det funkade faktiskt! Hade lite överblivna rivna morötter, tomatpuré i en burk, gräddfil från midsommar, ja det blev attans så gott! Det här måste ni bara prova! Man tager vad man haver, det uttrycket gillar jag!! 🙂  Man måste våga ta lite risker, och det gick vägen denna gång!!

Det här behöver du  :
1 pkt jäst (50 gram)
50 gram smör
3 dl gräddfil
2 dl mjölk
3 dl tomatpuré
1 dl rivna morötter
1 ½ dl grovhackad mandel
1 dl strösocker
1 tsk salt
10 – 12 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull, tillsätt, gräddfilen, mjölken & tomatpurén & ljumma till 37 grader. Använd en visp för att röra runt alltasammans. Smula ner jästen i en degbunke, häll över den ljumma blandningen & rör ut med vispen.

kryddburken000055.jpg

Tillsätt mjöl, mandel & sist morötterna.
kryddburken000054.jpg

Arbeta ihop degen smidig & len, den ska vara ganska fast i konsistensen. Låt jäsa i bunke ca 45 min övertäckt.
kryddburken000053.jpg

Ska den jäsa eller inte….? Lite skeptisk först… Men blev sedan glatt överraskad! Jo, det fungerade!! 🙂
kryddburken000052.jpg

Ta upp på mjölat bakbord & forma degen till två limpor, lägg på bakplåtspappersklädd plåt & lät jäsa ca 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader ca 30 – 40 min. Låt svalna på galler!

5
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00