Fiskgratäng med Dill & Citron

kryddburken000056.jpg
 
Supergod & enkelt fiskgratäng med torsk. Räcker lätt till två middagar för en 4 pers-familj!

Det här behöver du :
10 – 12 medelstora potatisar
800 gram frysta torskblock
4 tomater
1 klick smör
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 burk lätt creme fraiché
1 rejäl knippe finhackad dill
1 pressad citron
Cayennepeppar
Salt & Peppar
Citronpeppar

kryddburken000057.jpg
 
kryddburken000058.jpg

Potatis, torsk & tomater som grund, häll över såsen & grädda i mitten av ugnen ca 25 min på 175 grader.

GÖR SÅHÄR :
Skala potatisarna & skär i ca 1 cm tjocka skivor. Förkoka potatisskivorna i mjölk ca 10 min. Häll av i durkslag.  Ta en kastrull & klicka i lite smör, gör en bottenredning, vispa ner vetemjöl i det smälta smöret & späd med mjölk till en fin såsig konsistens, tillsätt creme fraichén och kryddorna, låt puttra ihop ca 3-5 min. Smaka av med salt & peppar och ev. mer citron! Fördela potatisskivorna i en ugnsfast form, skär torskblocken i portionsbitar & lägg ovanpå potatisen. Skär tomater i skivor & lägg på även dessa. Häll över såsen & avsluta med citronpeppar, det är även gott med lite riven lagrad ost, men det hade jag inte på denna gång. Servera till kokta gröna ärtor & morötter.

 1. Ch skriver:

  Gjorde denna maträtt idag Mums säger jag bara . Gubben käka så han storkna ;)och sonen likaså =).Den godaste fiskgratäng jag ätit…..Tusen tack för den , kommer göra den masvis med gånger..Tack för en super trevlig websida och massa med goda ider till mat och bak =)…..Kram Ch

 2. Hejsan!! satt o hittade ditt fiskgratäng recept. i det står en burk creme fraiche. vilken storlek är det 2 dl eller 5 dl??? tänkte servera denna till mina barn på förskolan jag jobbar på.
  MVH Lillan

 3. Kristin!
  Kolla den i ugnen så den är genomstekt. Jag brukar ta fram blocket ur frysen o låta ligga på diskbänken precis innan jag ska börja laga, så ungefär får jag väl säga, fryst/halvfryst! men säkrast är att kolla fiskköttet så det är vitt och genomstekt!

 4. Camilla!
  Creme fraiché + fisk är som ett riktigt bröllop! gott Gott!

 5. Kristin skriver:

  Hej! Sitter och planerar veckans mat med hjälp din fantastiska blog! Välbekanta råvaror i ny kostym, man blir ju hungrig bara man klickar in här 🙂 Ska torskblocken vara tinade eler halvfrysta för att 25 min. i ugnen ska bli lagom? MVH Kristin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..