ANNONS

Pastagratäng med Köttfärs

/

kryddburken000050.jpg

En rejäl middag, till ett helt kompani blev det viss, räcker gott & väl till 10 – 12 pers iallfall! Hade ett gäng barnskara här på besök idag och vad passar bättre än pasta & köttfärssås?

Det här behöver du :
1 pkt Barilla Fullkornspasta (Cellentani 500 gram)
1 kilo blandfärs
500 gram tomatpure
4 dl vatten
2 burkar lätt creme fraiché
1 stor gul lök
2 msk kalvfond
Cayennepeppar
Salt & Peppar
1 ½ dl riven parmesanost

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan, häll av och ställ åt sidan. Koka upp vatten, tomatpure, hackad lök & fonden. Tillsätt färsen i den kokande grytan & låt småputtra ca 30 – 40 min. Långkokt köttfärssås är godast!! Tillsätt creme fraichén & kryddorna & smaka av! Häll ner pasta i en större ugnsform (30*40) & häll över köttfärssåsen & rör runt, toppa med riven parmesan & grädda ca 20 min i ugnen på 200 grader tills gratängen fått fin färg! Servera med rårrivna morötter!

kryddburken000049.jpg

Det blev en hel del rivna morötter & tomatpure över som jag sparat i kylen, ska nog ge mig på att göra ett gott bröd av dessa ingredienser, får se om jag lyckas!

7
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00