ANNONS

Grillad fläskfilé med Potatisgratäng

/

kryddburken000045.jpg

Grillad fläskfilé är ju hur gott som helst på grillen! Det är ju en fin och mör bit i sig själv men med en mjölksyrad mariand fullkomligt smälter den bort i munnen! Mjölksyrade produkter innehåller mycket kalcium som i sin tur aktiverar de enzymer i kött som kan liknas vid naturlig mörning/hängmörning. Här med en klassisk potatisgratäng späckad med vitlök & ett gott kryddsmör till det gjort på smör + vitlök + chili/cheese + några droppar citron + olivolja smaksatt med pepperoni & vitlök + salt & peppar!

Till ca 6 skivor kött :
4 dl gräddfil alt. naturell yoghurt
2 msk tigersås
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kethcup
Cayennepeppar
Salt & Peppar

Den här blandningen ger en rejäl puff till det grillade köttet, det behöver inte ligga länge alls, två timmar la vi det sist och köttet blir MÖRT, jag lovar!! Vilken skillnad mot vanlig olje-marinad alltså, nu bojkottar vi oljan och alla grillmarinader på marknaden! Kommer köra uteslutande på mjölksyrade marinader i fortsättningen! Rekommenderas varmt! Du kan med fördel använda marinaden under själva grillningen också till att pensla köttet, en fördel till är att kolen inte tar eld och du slipper använda blomsprutan!

;-)

Recept på potatisgratäng


FLER TIPS TILL GRILLAT  :
Aromsmör Gourmet/Rödvin
3 Dipsåser 
Vitlökssås 
Yoghurtmarinad till kyckling 
Kryddmarinad till klyckling

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00