Vinkyckling med örtris

kryddburken000040.jpg

Helt oemotståndligt gott blir det när kycklingbitarna får brässera sig möra & dra till sig smaker & kryddor! En favoritgryta på kyckling, helt klart!

4 pers
Det här behöver du :
3 kycklingfileér
1 burk champinjoner
3 charlottenlök finhackad
5 dl vatten totalt
2 dl rött vin
1 msk soya color
1 köttbuljongtärning
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
1 dl matlagningsgrädde
Cayennepppar
Salt

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Fräs i stekpanna tills de fått fin färg, tillsätt den hackade löken, vinet & kryddorna & buljongtärningen, häll på lite vatten så det nästan täcker, låt brässera ca 20-25 min, tillsätt mer vatten då och då. Avsluta kycklinggrytan med matlagningsgrädde & red av såsen med vetemjöl + vatten. Smaka av med salt & peppar! Servera grytan till buljongkokt ris blandat med gröna färska örter. Såsen av denna gryta är försvinnande god….. 🙂

  1. Tessan skriver:

    Ikväll har vi testat detta recept och det var jättegott, tyckte min 15 månaders dotter också!

    Trevlig Valborg:)

  2. Marie skriver:

    Tack för ett nytt favoritrecept! Hela familjen tyckte det här var jättegott! Det här kommer vi att göra många gånger till…

  3. Cecilia!
    Hälsa tillbaka & trevlig helg på er!

  4. Cecilia skriver:

    Underbart gott ju!! Maken hälsar och tackar han också för ännu en mysmiddag:)

    Jag är sjukt svag för smörstekta färska champinjoner dock så jag bytte ut burkchampisarna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..