ANNONS

Kladdkaka med Nötter

/

kryddburken000038.jpg

Det här blir en riktigt god kladdkaka med lite tuggmotstånd & goda smaker av valnötter, pistage & hasselnöt!

16 bitar
Det här behöver du :
200 gram smör
4 st ägg
6 dl socker
4 dl vetemjöl special
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
1 dl valnötter
1 dl pistagenötter
1 dl hasselnötter
1 dl solroskärnor

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & rör ut kakaon däri. Låt svalna. Vispa ägg & socker pösigt. Tillsätt mjöl + vaniljsocker & rör i försiktigt, häll sedan i smörblandningen och de grovhackade nötterna. Det blir en riktigt hård & stabbig smet, men det ska det vara. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 50 min. Servera dagen efter när den stått i kylskåp över natten då är den som godast!! 🙂  Perfekt med en liten bit till kaffet efter maten! Bli inte förvånad när du tar ut kakan ur ugnen för den ska vara riktigt kladdig, men efter en dag i kylen så går det fint att skära bitar av den. Nötterna kan du avstå helt ifrån om du vill, följ då bara receptet som vanligt men utan nötterna.

9
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00