ANNONS

Kyckling Lasange med Citron

/

kryddburken000032_0.jpg

En egenkomponerad fantasirätt… Ibland kan mat göra sig påmind i den djupaste drömsömnen och då skapas de mest fantastiska kulinariska kreationer i mitt huvud, detta är en sådan rätt! Himmelsk gott blev det och detta kommer jag att laga fler gånger. Familjen får många gånger utstå mina utsvävningar & prövningar i köket & idag gick det hem galant! Så helt klart en godkänd drömmiddag! 🙂

Det här behöver du : 
2 kycklingfileér
ca 4 dl vatten
2 burkar creme fraiché
2 hönsbuljongtärningar
En rejäl näve klippt krasse (mitt substitut för persilja)
1 citron
Citronpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Koka upp vattnet + buljongtärningarna, lägg i kycklingbitarna och låt koka i buljongen ca 10 – 15 min tills de är genomkokta. Sila av vattnet från kastrullen & tillsätt creme fraiché + kryddor & grönt. Pressa ner en hel citron i såsen & smaka av det hela med citronpeppar! Smörj en ugnsfast form och börja första lagret med lasangeplattor, varva sedan med kycklingröran & plattor, avsluta med plattor & toppa med lite av såsen + en hand riven starkt lagrad ost! Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills lasangen fått fin färg.

15
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00