Kyckling Lasange med Citron

kryddburken000032_0.jpg

En egenkomponerad fantasirätt… Ibland kan mat göra sig påmind i den djupaste drömsömnen och då skapas de mest fantastiska kulinariska kreationer i mitt huvud, detta är en sådan rätt! Himmelsk gott blev det och detta kommer jag att laga fler gånger. Familjen får många gånger utstå mina utsvävningar & prövningar i köket & idag gick det hem galant! Så helt klart en godkänd drömmiddag! 🙂

Det här behöver du : 
2 kycklingfileér
ca 4 dl vatten
2 burkar creme fraiché
2 hönsbuljongtärningar
En rejäl näve klippt krasse (mitt substitut för persilja)
1 citron
Citronpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Koka upp vattnet + buljongtärningarna, lägg i kycklingbitarna och låt koka i buljongen ca 10 – 15 min tills de är genomkokta. Sila av vattnet från kastrullen & tillsätt creme fraiché + kryddor & grönt. Pressa ner en hel citron i såsen & smaka av det hela med citronpeppar! Smörj en ugnsfast form och börja första lagret med lasangeplattor, varva sedan med kycklingröran & plattor, avsluta med plattor & toppa med lite av såsen + en hand riven starkt lagrad ost! Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills lasangen fått fin färg.

 1. Marie!
  Va roligt att du provade, jag man får laborera sig fram till eget tycke och smak många gånger!

 2. Marie skriver:

  skal glömde jag visst att skriva

 3. Marie skriver:

  Väldigt god, men framförallt annorlunda lasagne. Vart lite i syrligaste laget för mig, så jag tror det blir en halv citron och kanske lite rivet nästa gång. Tack för inspirationen.

 4. Eva!
  Buljongen sparade jag inte i detta fall, men däremot när jag gör nåt större långkok med höns, det blir godare!

 5. Hej, Jag tänkte tillaga ditt recept på kycklinglasagne med citron.
  Men jag undrar, slänger du bort kycklingbuljongen som du kokat kycklingen i ? Och gör såsen enbart på creme fraiche+citron+kryddor, och i den blandar i kycklingen.
  Din matblogg Kryddburken ger mig många idéer. Den är bra.
  Hälsningar o tack för svar// Eva Rutström

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..