Fetaostfylld hel grillad fläskfilé

kryddburken000019.jpg

En smarrig helgmiddag för hela familjen! Fetaoströra till grillad fläskfilé är riktigt gott! Och naturligtvis nypotatis till det!

Det här behöver du :
1 fläskfilé
1 förp Apetina Fetaost
½ burk lätt creme fraiché
½ purjolök (den ljusa delen)
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Mosa fetaosten tillsammans med creme fraichén, hacka purjon fint & blanda i, smaka av med salt & peppar.
Putsa filén från hinnor, skär ett snitt längs hela filén och fyll den med röran. Om man nu som vi inte hade något steksnöre hemma går det alldeles utmärkt att ”nypa ihop” filén med grillpinnar, ser lite scary ut bara! *S* Men det funkar fint! Man tager vad man haver! Sen är det bara att krydda den med valfri krydda runt om och det är dags för grillning!

kryddburken000017.jpg

Lägg fyllningen i mitten av filén.

kryddburken000016.jpg

Fäst ihop på något fiffigt vis… Steksnöre är ju att rekomendera men grillpinnar funkar de me! 🙂
 
kryddburken000018.jpg

Filé på grillen!

 1. Elin skriver:

  Om man ska grädda det i ugnen, hur länge ska den vara inne då, och på vilken värme blir bäst?

  Helt underbar sida med massa smaskiga resept!

 2. Receptet var jättegott. Dock hade jag lite problem med att få den helt jämnt genomstekt eftersom fyllningen försvårar vändning något. Provade med folie men då försvann strålningsvärmen och det tog ca 30-40 minuter på en rätt bra glödbädd. Grillning kan vara knepigt. : ) Good luck out there. ; )

 3. malena skriver:

  1,5 år senare hittar jag detta recept när jag googlar på grillad fläskfilé! Har bara prövat grillad hel fläskfile i ugn tidigare men ska nu pröva på ”riktiga” grillen. Tack för receptet och även tipsen i kommentarerna! Det blir inte den sista gången jag söker recept här!

  soliga hälsningar
  malena 🙂

 4. Malin!
  Det lät inte fel heller, det ska jag prova nån gång!

 5. Malin skriver:

  Supergott att fylla filén med lufttorkad skinka,färsk basilika,pesto och ost.Och sen brukar jag linda in filén med bacon och penla med en blandning av olja,soja,sambal oelek och färska örter.Är sååååå gott!!!!!/Malin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..