Köttfärsfylld franska


Festlig fredagsrätt med knaprigt skal!! 🙂


Börja med att dela en franska på längden, gärna ”gårdagens”! Gröp ur innehållet i bottendelen.


Fyll med köttfärssås som blivit över, eller gör en halv

sats

. Här har jag däremot kryddat färsen med kapris, lättcreme fraiché & champinjoner. Toppa med tomater & en god lagrad riven ost. Lägg på överdelen av franskbrödet & grädda ca 25min 200 grader.  Woilaa, en lite festligare färsrätt, servera med en grön sallad till!

0
0

Rabarber/Mango Chutney


En kryddig & god chutney till sommarens alla grillningar! Håller sig i kylen 2 månader i tätslutande burk!

Det här behöver du :
700 gram tärnade rabarber
1 mogen mango skuren i bitar
1 hackad röd lök
1 ½ dl strösocker
5 skivor av röd chili
½ tsk cayennepeppar
1 tsk kanel
2 kanelstänger
2 dl äppelcidervinäger
½ tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Blanda samtliga ingredienser i en stor kastrull, låt koka upp, sänk sedan värmen & låt hela chutneyn puttra ca 35-40 min. Häll upp på glasburk, förvara sedan i kyl!


Härliga färger av en lite annorlunda chutney!

1
0

Kycklingpanna med shiitakesvamp


En fräsch & god kycklingpanna med hela shiitakesvampar!

4 pers
Det här behöver du :
2 kycklingfileér
2 dl vatten
2 gula lökar
Gröna delen av 1 purjolök
1 förp. Milda minimat
1 hönsbuljongtärning
Timjan
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileérna i mindre bitar, fräs i stekpanna tills de fått fin färg. Hacka löken & skär purjon i strimlor, lägg i stekpannan med kryddorna, buljongtärningen & häll på vattnet, låt fräsa ihop en stund. Tillsätt svampen & häll på Milda minimat, låt puttra en stund. Servera med pasta eller ris.


Shiitakesvamp!

 God att ha i grytor!

0
0