ANNONS

Tomatsoppa med parmesan

/

maj07-396.jpg

En otroligt god & smakrik tomatsoppa som får extra guldkant med färskriven parmesanost! Servera med nybakade baguetter!

ca 4 port
Det här behöver du :
1 kilo tomater
1½ dl tomatpuré
2 msk olivolja
2 gula lökar
½ röd paprika
2 – 3 st stjälkselleri
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 knippe färsk basilika
2 oxbuljongtärningar
Timjan
Parikapulver
Cayennepeppar
Salt & Peppar
Riven parmesan

GÖR SÅHÄR : 
Koka upp en kastrull vatten, skär bort stjälkfästet & lägg ner tomaterna i det kokande vattnet! Låt koka 1-2min och häll av vattnet. Dra sedan av skinnet på tomaterna. Hacka löken, vitlöken, purjolöken, sellerin och paprika i finhackade små bitar. Häll lite olivolja i en kastrull & fräs allt på hög värme! Tillsätt sedan tomatpurén och kryddorna, slå på en skvätt vatten så det får lagom krämig konsistens. Låt allt fräsa ihop en liten stund sen häller du i de skalade tomaterna! Använd gärna en stavmixer om du vill ha soppan slät, alternativt en matberedare! Om det behövs red av soppan med lite maizenamjöl. Servera med färsk riven parmesan över samt nybakade baguetter till!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00