ANNONS

Favoritgryta med Rödvinssås

/

maj07-048.jpg

En av mina favoritet vad gäller köttgrytor. Rött vin och köttet som fått bräsera länge med en liten gnutta socker sätter fart på smaklökarna, jag lovar! Favoritgryta, inte för intet! 🙂

ca 8 port
Det här behöver du :
1kilo griskött (ex. skinkstek)
2 msk strösocker
2 gula hackade lökar
3 krossade vitlöksklyftor
5 dl rödvin
5-6 dl vatten
3 msk soya color
3 dl matlagningsgrädde
Salt & Peppar

GÖR SÅHÄR :
Bryn köttet lite åt gången i en stekpannan, flytta över allt till en strörre tjockbottnad gryta. Tillsätt sockret, den hackade löken, vitlöken och häll på vinet + lite vatten (det ska inte täcka) samt soya. Bräsera köttet minst 30 min, gärna en timme. Slå på vatten lite då & då så det inte ”kokar torrt”.  Mot slutet tillsätt grädden & smaka av med salt & peppar!

maj07-044.jpg

Bräsera köttet länge, då blir det mört & smakrikt. Köttets aromer framträder tydlig och ytan blir nästan karamelliserad. Det här blir grunden till den oemotstådliga goda rödvinssåsen!

21
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00