Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta, Margaretatårta, Herrgårdstårta mm. mm…

glömmingetårta

Kärt barn har många namn!! Den här marängtårtan är en alldels perfekt försmak av sommaren, syrlig av hallon, vårig, marängig! 🙂  God som attans och jag tyckte den kunde få passa in såhär på 1:a maj och allt!

Det här behöver du till botten :
100 gram smör (rumsvarmt)
1 ½ dl strösocker
5 äggulor
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Det här behöver du till marängen  :
5 äggvitor
2 ½ dl strösocker
1 dl flagad mandel

GÖR SÅHÄR :
Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Bred ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt.

Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Bred ut uppepå botten-smeten på plåten, strö den flagade mandeln över och grädda ca 40min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt svalna. Skär tårtan mitt itu, bred ena halvan med hallon (300 gram) + vispad grädde (ca 3 dl). Lägg på andra halvan av tårtan och servera!!

marängbotten

Bred ut botten-smeten på bakplåtspapper!

recept_marängtårta

Bred ut marängsmeten ovanpå & strö över flagad mandel! & sen fort in i ugnen!

marängtårta

Marängtäcket med flagad mandel… Himmels god, knaprig, söt & kladdig!!

pinocchiotårta_recept

Lägg på hallon som fyllning, här har jag använt fryst/upptinade hallon men färska/nyplockade är ju helt klart godast!

RUND Pinocchiotårta :

pinocchiotårta

  1. skriver:

    Går det att göra tårtan dagen innan
    Lisa

    1. Det går bra. Förvara i rumstemperatur med en tunn kökshandduk över.
      /Linda

  2. Marie skriver:

    Att blanda lemoncurd i grädden är också gott

  3. Andreas skriver:

    Den härska jag prova baka fast med ett deg skikt till mellan botten och lock som min farmor brukadebrukade göra. Hon använde jordgubbar och banan till våra födelsedagar.

  4. Jag har blandat grädde med creme frech,blir väldigt gott.Bryter av fint med det söta….Blir lite syrlig grädde

  5. Ser supergod ut, min står i ugnen på eftervärme, hoppas på bra resultat 🙂
    Ska bjuda den imorn, hur förvaras den bäst under natten??

    1. I rumstemp under en torr kökshandduk!
      Lycka till.
      /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..