Aromsmör Gourmet / Rödvin


Ett aromsmör är enkelt att göra och går att variera i oändlighet. Vispa rumstempererat smör i bunke och rör ner de kryddor och smaker du gillar bäst, spritsa med spritspåse på bakplåtspapper & frys ner i portionsbitar! Enkelt, gott & användbart att kunna ta fram till grillpermiären! Här ett smör som passar perfekt till en grillskiva en vårkväll som denna. Smaker som rödvin & rödlök ger ett lyft till kryddiga karréskivor!ca 25st


Det här behöver du :

300gram smör


4 msk rött vin


1 finhackad rödlök


Grovmalen rosépeppar


Salt & Peppar

* Tips, det kan vara svårt att få rödvinet att blanda sig med smöret så vispa kraftigt & länge. Har du gott om tid? Fräs då först på löken i en kastrull med rödvinet och låt det fräsa ihop en stund tills löken dragit åt sig allt vin!  Blanda sedan med smöret & kryddor!

FLER AROMSMÖR :

Café de Paris :
½ gul finhackad lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk vanlig senap
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
2 tsk dragon
salt & vitpeppar

Fisk-aromsmör :


1 msk tomatpuré


1 msk vitt vin


klippt gräsklök


några droppar pressad citron


Salt


Citronpeppar

Vitlökssmör :
6 – 8 vitlöksklyftor
Några droppar pressad citron
Salt

Pepparrotssmör :
2 msk riven pepparrot
½ tsk vitvinsvinäger
salt & Peppar

Persiljesmör :
Finhackad persilja
Några droppar pressad citron
Salt & vitpeppar