Morotskaka / Morotstårta

dec06-284.jpg
Finns det nåt mer himmelsk än ”Mammas morotskaka”… Nä, jag tror inte de! Här kommer hennes recept på världen godaste morotskaka som jag är uppväxt på! 🙂 Den är perfekt att göra lite i förväg om man har ont om tid, den passar utmärkt till att frysas även med glasyren på! Här är glasyren gjord på philadelfiaost + florsocker + en gnutta citronsaft, nu till påsk tänkte jag göra glasyren med chokladsmak, byter bara ut citronsaften mot härligt god kakao & istället blir det en saftig god påsktårta med chokladsmak!! Resultat & bild på den kommer på lördag! 🙂

Det här behöver du :
3 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2,5 dl matolja
4 dl rivna morötter

GÖR SÅHÄR :
Skala och riv morötterna.
Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner olja och morötter och tillsätt de torra ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad form, (jag brukar täcka formen med bakplåtspapper istället så får man upp den hel & fin) ca 25 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 40 min 175ºC. Ta upp ur formen och låt svalna på galler.

Bred på glasyren på kakan när den svalnat, du kan frysa tårtan med glasyren på, lägg bara lite plastfolié precis på glasyren! Garnera med valnötter!

LOADING..