Smarrig Äppelkaka

mars07_067_1173290173.jpg

Den här äppelkaka är något av de godaste av alla äppelkakor jag ätit. Mjuk, saftig och lite knäckig på ovansidan! Håller sig saftig och fräsch flera dagar i kylen!

Det här behöver du :
3 st äpplen
1½ dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gram smält smör
½ dl vatten
Pärlsocker till garnering

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt det svalna. Vispa ägg & socker pösigt!
Tillsätt smör, vatten och mjölblandningen. häll ner smeten
i en smord ugnsform, gärna med löstagbara kanter.
Skala och klyfta äpplena, ”damma” av dom i socker & kanel
och tryck ner dom i smeten. Grädda i 175 grader på nedersta
gallret i ca 45 min.

mars07_034_1173281626.jpg

Godast blir det om man ”dammar av” äppelklyftorna i
kanel & lite socker innan man har i dom i kakan!

mars07_045_1173281663.jpg

Färdig för gräddning!

mars07_046_1173281681.jpg

& färdiggräddad!

  1. Anita skriver:

    Jättegod äppelkaka, jag skivade lite smör över så blev den lite knäckig ovanpå.. Mums

  2. Hej! Tack för ett grymt recept detta ska prövas på med familjen under veckan! Tänkte bra kolla med dig hur mycket av socker respektive kanel du mixat och sedan ‘dammat’ av äpplena med? Kör man 50/50? Eller hur har du gjort? Jag är lite kinkig med kanel och tycker att lagom är godast 😉

    KRAM!

  3. Johanna skriver:

    Gör kakan nu för tredje gången och ska bjuda mina vänner på imorgon!! Verkligen kanongod!
    Kommer göra den många fler ggr! Tack för ett väldigt bra recept!

  4. F. skriver:

    Nu ligger den i ugnen. Det doftar ljuvligt!

  5. Matilda skriver:

    Denna ska testas idag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..