Pizza Capricciosa


Hembakat pizza! Hemligheten ligger i degen och tomatsåsen! Följ mina knep och jag lovar du blir inte besviken!

Min pizzadeg :
4 dl vatten (37 grader)
3/4 pkt jäst
7 dl vetemjöl
5 dl durumvetemjöl
1dl olja
1 tsk salt
Jäs i bunke 25min före gräddning

Min tomatsås :
1 burk Mutti tomatkross
1msk majs el. olivolja
½ dl vatten
 2 tsk Oregano
Salt & peppar

Min pizzaskinka :
– 1burk Picnicbog (burkskinka i gelé) strimlar och fräser jag i
kastrull några minuter före använding för godare smak!

Kvällens pizzor blev rakt igenom Capricosa! Härom helgen gjorde vi en pizzavariant med pepparsalami & jalapeno, en klar hit för mannen som gillar starkt, lite fegare är jag men Tex-mex-osten gjorde pizzan himla god!
I dessa pizzor ikväll använde jag vanlig gouda-ost & skivade champinjoner!
Men himmelens gott ändå! Grädda i 5-8min på 250grader.


Klara för gräddning!




Jolines egenkomponerade mini-pizza, först ut!!