Tortellinigryta

Sommartid när dom tyngre, mustiga köttgrytorna ofta går i ide kan det ändå vara gott med nåt slags hopkok. Pastapannor allt-i-ett är smidigt och tacksamt då det inte blir så mycket disk. Så även denna tortellinigryta med grönsaker och lite fräsch hetta. Supergott! Prova gör din egen variant med favoritsmaker av grönsaker i sommar.

Det här behöver du :

1 förp 240 gram barilla tortellini med ostfyllning

2 morot

1 gul paprika

100 gram sockerärtor

1 burk krossade tomater

4 dl vatten

3 msk grönsaksfond el tärning

2 tsk D’Elidas chilisås

1/2 pressad citron

Maizenamjöl + vatten

Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :

Om du använder torkad tortellini, förkoka den al dente. Jag brukar hälla påsen i en skål och sedan slå på kokande vatten från vattenkokaren och låta stå medan jag tillagar resten. Använder du färsk tortellini tillsätter du den i grytan på slutet så den får koka med nån minut bara.

Skala och strimla morötterna. Strimla paprika och sockerärtor. Fräs på grönsakerna i lite smör i en rymlig stekpanna med högre kanter. Tillsätt krossade tomater, vatten och fond. Låt koka upp. Pressa i en halv citron och tillsätt chilisås. Red av grytan med lite maizenamjöl utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner tortellini och låt allt sjuda ihop nån minut.

Lite strimlade grönsaker och tomatkross. På med vätska och fond eller buljongtärning. Låt allt koka upp och tillsätt sedan tortellini.

Låt sjuda nån minut bara. Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

LOADING..