Tagliatelle med varmrökt lax i krämig tomat och basilikasås

Härliga påsktider med massor av god och vårlik mat på borden. En färgglad och fräsch pasta med varmrökt lax i en krämig sås med soltorkade tomater och basilika kan bara inte bli fel. Hur gott som helst och väldigt snabb att tillaga på bara 10 minuter! En perfekt påsklunch för två. 😉

2 port

Det här behöver du :

2 port tagliatelle

1/2 finhackad purjolök

2 finhackade vitlöksklyftor

8 finhackade soltorkade tomater

3 dl grädde

1 näve färsk basilika

Salt

Svartpeppar

250 gram varmrökt lax

GÖR SÅHÄR :

Koka pastan al dente. Under tiden hettar du upp en stekpanna och fräser på finhackad purjolök, vitlök och soltorkade tomater i lite olja. Tillsätt tomatpuré och grädde och sänk värmen. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda tills pastan är klar. Vänd ner basilika och pasta i såsen precis före servering, ta med lite av pastavattnet och rör om. Fördela varmrökt lax över tallriken. Toppa med färsk basilika och lite extra svartpeppar.

Såsen puttrar sakta medans pastan kokar.

När pastan är al dente, vänd ner den i såsen tillsammans med lite av pastavattnet.

Servera med varmrökt lax toppad med färsk basilika.

Smaklig lunch!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..