Våfflor, bästa grundreceptet!

Våfflor!! Alla älskar väl våfflor? Speciellt insnöade sportlovs-barn skulle jag tro. 😉

Jag var iväg tidigare idag på förmiddagen till norra Öland och hade lovat barnen att vi skulle grädda våfflor när jag kom hem. Våffeljärnet är inte en kökspryl som används så flitigt här hemma så vi fick leta i alla skåp för att till slut hitta det. Men visst är det gott!

Det finns ju otaliga recept för de perfekta våfflorna. Sodavatten för extra luftiga och frasiga våfflor eller massor med grädde i smeten som de riktigt gammaldagsa från förr men jag tänkte ge er ett grundrecept för lagom frasiga, lite tjockare och fylligare våfflor, förmodligen också det billigaste.

De lämpar sig även för matigare varianter med rödlök, creme fraiche och löjrom till exempel.

Jag har använt mjöl, mjölk, ägg och bakpulver som bas, smöret för lite frasighet och för att slippa ”smöra” laggen vid varje gräddning.

Dom blir väldigt goda och när de kallnat blir dom lite sega och råkar man då ha några våfflor över så släng dom i stekpannan så har du härligt ”nygräddade” stekpannebröd. Värma dom i micron blir inte lika gott så ge dom en skjuts i pannan istället så dom får lite yta så har du trollat fram goda frukostbröd.

10 – 12 våfflor

Det här behöver du :

6 dl mjöl + 4 tsk bakpulver

4 dl mjölk

4 ägg

150 gram smält smör

GÖR SÅHÄR :

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ner mjölken och äggen ett i taget. Vispa sist ner smöret i smeten.

Björnbär, hallon, grädde och sylt. Och florsocker… Extra allt ska det vara! 😉

LOADING..