Bananrulltårta med kanel-smörkräm

Bruna bananer i kylskåpet ropade på mig idag! Vad gör man då?? 😉

Det är mest Joline som äter banan, till smoothies bland annat. Hon vill dock ha dom kalla så dom hamnar alltid i kylen men dom blir ju så snabbt bruna då. Insidan är det dock inget fel på så dessa fick hamna i bakverk då nya köpts hem idag.

Godare rulltårta än denna har jag då inte ätit. Riktigt saftig och såååå god smörkräm med vanilj och kanel. Den här måste ni bara prova! Väldigt enkel och bara såååå god alltså!

Nu blir det snart kvällskaffe och en bit rulltårta efter dagens snökaos. Lyckades hitta bilen under all snö ute på gården till slut men vägarna var verkligen inga höjdare att köra på häromkring, speciellt inte med möte och stora vallar som blåst över halva vägbanan… Det slutar liksom aldrig snöa och det bara blåser och yr och vräker ner ännu mer snö så mycket att KLT har ställt in alla busslinjer imorgon så barnen blir hemma från skolorna. Får se hur vägarna ser ut då jag har ett möte jag ska iväg på under eftermiddagen, vi blir alltid väldigt lätt insnöade här ute i skogen. Men vitt och fint är det. Må så gott nu allihopa, på återseende imorgon.

Det här behöver du :

50 gram smör

3 ägg

2 dl socker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 tsk kanel

2 dl vetemjöl

2 mogna bananer

1/2 dl mjölk

Kanel-smörkräm :

150 gram rumsvarmt smör

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk kanel

1 äggula

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och kanel och sikta ner i äggsmeten. Vänd runt väl.

Mosa bananerna med en gaffel och tillsätt tillsammans med smör och mjölk. Vänd runt noga.

Häll smeten i långpanna på bakplåtspapper, vik upp kanterna så du får storleken ca 30*40. Grädda i 15 minuter 175 grader.

Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenpappret med kallt vatten så går det lätt att lossa. Låt svalna under tiden du gör smörkrämen.

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kanel med elvisp tills det blivit riktigt fluffigt och vitt. Tillsätt en äggula och vispa en minut till.

Bred smörkrämen över rulltårtan och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspappret den ligger på. Låg rulltårtan stå i kylskåpet en stund innan du skär upp den.

Bred på smörkrämen när kakan svalnat och rulla sedan ihop.

Supergott till kvällskaffet!

LOADING..