Varm smörgåstårta – favorit i repris!

Fredagsmysets egen Rolls Royce! 😉 Ni var många som frågade efter receptet på instagram (@kryddburken) igår så här kommer en favorit i repris.

Du kan naturligtvis variera brödet till hönökaka eller vanlig rostfranska tex. Fyllningen gör du precis hur du vill, drar ifrån och lägger till och kryddar efter eget tycke och smak.

Prova att göra smörgåstårtan med köttfärs och lite hetta av chilisås eller sambal oelek, supergott!

 

4 – 6 port

Det här behöver du : 

4 halvmånar Polarbröd

3 pkt bacon

1/2 purjolök

1 burk skivade champinjoner

5 dl créme fraiche

2 solo vitlök

Salt och peppar

 

GÖR SÅHÄR : 

Skär bacon i strimlor och fräs på i het stekpanna tillsammans med finhackad purjolök. Tillsätt champinjoner och en stor burk créme fraiche. Riv ner 2 solo vitlök och smaka av med salt och peppar. Bred ut röran på tre lager polarbröd på ett ugnsfast fat. Toppa översta lagret med skivade tomater, riven ost och några varv med pepparkvarnen. Grädda i ugn 200 grader, ca 20 minuter.

 

LOADING..