Stort grattis till alla er pappor idag på Fars Dag!
12 stora biffar
Det här behöver du :
1 kg blandfärs
1,5 dl vatten
2 dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 ägg
3 msk kalvfond
3 msk bostongurka
2 tsk grillkrydda
Salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Blanda vatten med havregryn och övriga ingredienser till smeten. Rör ner färsen och låt stå i kylen ca 15 minuter. Forma till 12 runda biffar och lägg på smord ugnsplåt. Stek i ugnen ca 30 – 40 minuter i 200 grader. Ta ut en biff och kolla så att den är genomstekt, låt stå inne en stund till om det behövs.
Gräddsås :
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
3 dl grädde
spadet från 1 burk ärtor och morötter
2 msk grönsaksfond
1 msk kalvfond
1 köttbuljongtärning
1 msk vinbärsgelé
1 msk kinesisk soya
salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret och vispa er vetemjölet. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen och sjud såsen ca 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
Råstekt mandelpotatis, krispigt och gott tillbehör! Skär potatisen med skal i ca 0,5 cm tjocka skivor. Stek i lite olja på medelvärme ca 30 minuter. Vänd runt då och då och salta.
Servera med stekt lök, lingonsylt och gräddsås.
Smaklig måltid! 😉