Smakrik italiensk kalvragu till middag!

Måndag och ny vecka igen, helgerna går fort alltså! Joline har varit iväg på konfirmationsläger hela helgen så Nicke och jag har varit helt allena. Riktigt mysigt det också med egentid för varann. Långa filmkvällar och lite glöggmys. Lilla valpen som är planerad har hunnit bli 2 veckor redan så nedräkning både mot valp och stundande jul är redan igång. Ska bli så otroligt mysigt att få en fyrfoting i i familjen igen, det är något som fattas när man haft hund hela livet…

kalvfars_ragu_kalvragu_kottfarssas_bolognese_recept_middagstips_fars_klassisk

Innan dess blir det också en råttkull som hinner levereras precis lagom innan jul så mycket att pyssla med är det. 😛 Nu ska ni få ett riktigt tokgott recept på en härligt bubblande kalvragu med massor av mustiga smaker. Kalvfärs köper jag inte ofta men när det händer blir det en sån här gryta. Måndagar är dessutom den klassiska ”spagetti & köttfärssåsdagen” här hemma så det passar ypperligt!

 

6 port

Det här behöver du : 

400 gram kalvfärs

olivolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 grön paprika

1 msk torkat timjan

1 riven morot

1 dl grovriven rotselleri

3 msk tomatpuré

3 msk ketchup

saften från 1 citron + skalet

2 msk kalvfond

2 dl grädde

en nypa socker

salt och peppar

 

GÖR SÅHÄR : 

Stek färsen i het panna med olivolja. Hacka lök, vitlök och paprika. Riv morot och rotselleri. Tillsätt i pannan med torkad timjan. Låt allt få fräsa ihop ca 10 minuter. Tillsätt sedan tomatpuré, ketchup, saften från en citron och zest från skalet, kalvfond och grädde. Låt koka på låg värme ca 40 minuter. Smaka av med en nypa socker, salt och peppar.

 

kalvfars_ragu_kalvragu_kottfarssas_bolognese_recept_middagstips_fars_klassisk_mat_godaste

Smaklig måltid!

 

 

LOADING..