Veckans nyttiga matlådor tillagades i köket igår och det blev otroligt gott. Kycklingen som fått marineras och även wokas i marinad blir riktigt saftig och smakrik tillsammans med de krispiga grönsakerna i ratatouillen. Detta fick bli veckans lunchlådor till maken och jag tror han kommer gilla dom. ;-)

wokad_kyckling_ratatouille_recept_grönsaksröra_lchf_kycklingfile_tips_middagstips_file_matlådor_matsedel

 

En rataouille som inte är alltför tillagad utan fortfarande har krispighet och spänst i grönsakerna tycker jag är godast, men det beror såklart lite på VAD den ska serveras till. Ibland drar jag på med mer tomat men då maken inte är så förtjust i ”tomatiga” rätter så fick den bli såhär. Dessutom med minimajs som ger extra crunch åt rätten.

 

Söndagsmiddagen igår ska ni naturligtvis också få recept på då det serverades köttfärsbiffar, tzatziki och rostade rotfrukter bland annat. Snart här på bloggen.

 

Kycklingen med marinad :

1 kg kycklingfiléer

1 dl olivolja

2 msk vitvinsvinäger

2 msk kinesisk soya

1 msk sweet chilisås

2 msk kycklingfond

1 msk tomatpuré

2 tsk D´Elidas chilisås

Salt och peppar

 

Ratatouille : 

1 aubergine

1 zucchini

3 tomater

1 röd paprika

1 rödlök

125 gram färsk minimajs

3 vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR :

Strimla kycklingen i smala remsor. Rör ihop övriga ingredienser till en marinad i en skål. Lägg i kycklingen och låt marinera i kylskåp ca en timme eller längre. Hetta upp en rymlig stek eller wokpanna. Häll i kycklingen samt all marinad. Låt fräsa på hög värme under omrörning ca 10 minuter sen är kycklingen klar.

 

Samtidig i en annan rymlig stekpanna fräser du på grönsakerna skurna i bitar tillsammans med olivolja och finhackad vitlök. Krydda med chiliflakes, salt och peppar och låt steka tills grönsakerna är al dente.  Servera med kycklingen.

 

wokad_kyckling_ratatouille_recept_grönsaksröra_lchf_kycklingfile_tips_middagstips_eok

Strimlad kyckling i marinad wokas på hög värme ca 10 minuter.

 

wokad_kyckling_grönsaker_recept_tips_kycklingfile_middagstips_lchf

Grönsakerna till ratatoullien; Jag använde mig av aubergine, zucchini, tomat, rödlök, minimajs och vitlök. Toppade med lite extra extra hetta i form av chiliflakes.

 

wokad_kyckling_ratatouille_recept_grönsaksröra_lchf_kycklingfile_tips_middagstips

Allt på sin plats, klart att serveras!

 

wokad_kyckling_ratatouille_recept_grönsaksröra_lchf_kycklingfile_tips_middagstips_matlådor_lunch

Det blev fem matlådor samt en provsmakningstallrik av detta recept.

 

wokad_kyckling_ratatouille_recept_grönsaksröra_lchf_kycklingfile_tips_middagstips_nyttigt_matlådor

Smaklig lunch! 😛

 

 

  1. Jag är förskräck hur ni kan rekommendera att äta kyckling mhp djurhållningen! Om ni inte vet hur den ser ut i Sverige:

    Den har växt upp på gödningsmedel som har fått den att växa på raketfart, för att den ska bli slaktasstor på några månader. Den lärde sig aldrig att flyga, inte heller att gå, (pga gödningsmedel) . Om den ville hade den inte ens kunnat sträcka på vingarna då den bara har en tiondels kvadratmeter till rådighet. 99 % av kycklingarna kommer aldrig att få gå ut, eller å få känna solljuset. De kan inte upprätthålla några sociala relationer i de enorma lokalerna med tusentals djur.www.djurensratt.se/sites/default/files/naturligt-beteende.pdf Här kan du läsa mer om djurens öden. Hoppas du kommer ge detta en tanke nästa gång du är på affären. Det är vi kunder som måste visa att, bara för att det är kulturellt, så är det inte moralt acceptabelt att behandla djuren såhär.
    Kram på dig
    Beate

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..