Hallå! Nu tycker jag det är dags för lite uppdatering och ett gott recept igen, eller vad säger ni? Den kära köttfärssåsen som smakar precis som den man fick i skolan. :-P Gjorde den igår och passade på att testa Barillas nya ekologiska pasta också. Smakar precis som deras vanlig pasta såklart men ett plus att dom börjar plocka in ekologiskt i sitt sortiment. Bra där!

pasta_bolognese_köttfärssås_köttfärs_barilla_ekologisk

 

Idag roar jag mig med att röja köksbänkar. Det är burkar, förpackningar, kryddor, paket, flaskor, såser, prylar och pinaler precis ÖVERALLT. Ändå har jag ett stort kök men det behövs rensas ofta. Känns det igen? Jag är också ute efter lite nya foto-tallrikar och funderar på Le Creuset i deras i härliga färger. Gillar även Matteus och en del från Gerbera men behöver mer tips!? Starka färger – tipsa gärna, och även om det finns nån bra sida på nätet. Ska åka ner till ÖNSKA-butiken i Borgholm imorgon och se lite vad dom har också.

 

Nä, bäst att återgå till köks-kaoset innan familjen kommer hem. PUSS sålänge.

 

Det här behöver du : 

400 gram nötfärs

150 gram rotselleri

1 morot

2 msk tomatpuré

4 dl kraftig köttbuljong

3 dl ketchup

1 tsk oregano

½ tsk vitpeppar

½ tsk grovmalen svartpeppar

Maizenamjöl utrört i lite vatten till redning

 

GÖR SÅHÄR :

Börja med att bryna färsen i en rejäl traktörpanna eller gjutjärnsgryta. Under tiden färsen bryns skalar du rotselleri o morot och river grovt. Tillsätt i färsen tillsammans med tomatpuré och låt allt få fräsa ihop några minuter. Häll sedan på buljong, ketchup och kryddor. På med lock och låt köttfärssåsen få puttra på svag värme minst en timme, gärna längre om du har tid.Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Klar att servera med spagetti.

 

 

pasta_bolognese_köttfärssås_köttfärs_barilla_ekologisk_god_middagstips_supergod

 

 1. Neeeeej….inte Gerbera och Matteus tallrikar….så uttjatade och trista….finns i varje tidning ju !!
  Ståhl och Broste har fina tallrikar….Le Creuset är också snygga !
  Svarta tallrikar är alltid snygga på bild
  Lycka till !!

  1. Pia!
   Jag älskar färgglada tallrikar men det lutar åt Le Creuset. Dom ande må va vanligt förekommande men dom är sååå fina dom också! ska kolla upp dina tips. Tack!
   /Linda

 2. Ett bra tips är att kolla på second hand-affärer om du har några i närheten. Har själv hittat jättefina tallrikar i olika färger och design.
  Tack för alla bra mat-tips och trevligt bloggande 🙂
  Kram Monica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..