Hallå alla fina bloggläsare! Då var det äntligen fredag och här kommer dagens tips till en mysig kvällsmiddag som inte tar allt för lång tid.

pasta_pastafjärilar_pastasås_champinjonsås_champinjonpasta_middagstips_recept_barilla

Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen. Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Behöver jag säga att det var GALET gott?? 😛

När champinjonerna är sådär små och kritvita kan jag inte motstå att köpa hem dom och dessa kostade endast 10 kr dessutom. Så fort dom blivit lite bruna tycker jag dom tappar smak och ska man göra nån slags sås på dom så blir det himla tråkig färg på såsen också så tummen upp för små och vita champinjoner! Önskar er alla en toppenfredag!

 

4 port

Det här behöver du :

4 port kokt farfalle

250 gram champinjoner

½ purjolök

2 vitlöksklyftor

4 dl vatten

2 msk grönsaksfond

1 tsk D´Elidas

1 dl grädde

Salt och peppar

Persilja

 

GÖR SÅHÄR :

Koka pastan. Skär champinjonerna i skivor och finhacka purjolök och vitlök.  Fräs på i stekpanna med lite smör tills svampen fått fin färg. Salta och peppra. Slå på vatten samt fond och chilisås. Låt såsen koka upp. Tillsätt grädden och sjud tills såsen blivit krämig ca 5 minuter. Smaka av. Finhacka persilja och strö över.

 

pasta_pastafjärilar_pastasås_champinjonsås_champinjonpasta_middagstips_recept_ingredienser

Ingredienserna.

 

pasta_pastafjärilar_pastasås_champinjonsås_champinjonpasta_middagstips_recept_purjolök

Fräs på champinjoner och purjolök tills de fått fin färg.

 

pasta_pastafjärilar_pastasås_champinjonsås_champinjonpasta_middagstips_recept_krämig_lunch

När såsen puttrat ihop, strö över persilja och blanda med pastan.

 

pasta_pastafjärilar_pastasås_champinjonsås_champinjonpasta_middagstips_recept_lunch

Bon apetit!

 

 

LOADING..