Fruktigt filmjölksbröd utan jäsning

När brödlådan ekar tom så gäller det att fixa fram bröd snabbt om man inte ids åka till affären. Har man alltid bikarbonat hemma och nån slatt filmjölk eller yoghurt så brukar man kunna svänga ihop ett sånt här bröd, och på en liter filmjölk så blir det två! :-P

filmjölksbröd_bikarbonat_bröd_hembakat_filmjölk_fruktbröd_utan_jäsning_baka_bröd_recept_tips

 

Jag varierar mig ofta med vad jag stoppar i bröden. Ibland rivna morötter, nötter och frön eller som här torkad frukt och lingonsylt. Dom 17 deciliter torrvaror; mjöl + havregryn + nyponpulver som jag angett i receptet kan bestå av i princip vilket mjöl som helst beroende på vad man har hemma. Likaså frön och nötter som också är torrt så tänk bara att mängden torrvara ska vara ca 17 dl och till det 1 liter filmjölk blir två limpor. Experimentera er fram med allt vad ni kan tänkas hitta i skafferi och kylskåp. Detta blir ett otroligt gott, saftigt och lite sött bröd med lång hållbarhet.

 

2 limpor

Det här behöver du : 

15 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl nyponsoppa-pulver

2 msk bikarbonat

250 gram torkade aprikoser

1 dl lingonsylt

½ dl ljus sirap

 

GÖR SÅHÄR : 

Blanda mjölet med bikarbonat. Tillsätt resten av ingredienserna utom filmjölken. Blanda väl. Rör sist ner filmjölken så allt blandas noga. Häll upp smeten i två smorda formar. Grädda ca 1 timme i 175 grader. Ingen jäsning behövs.

 

 

filmjölksbröd_bikarbonat_bröd_hembakat_filmjölk_fruktbröd_utan_jäsning_baka_bröd_recept_lingonlimpa

Ingredienserna i brödet förutom filmjölken som blandas ner sist av allt.

 

filmjölksbröd_bikarbonat_bröd_hembakat_filmjölk_fruktbröd_utan_jäsning_baka_bröd_recept_lättbakat

Här är smeten upphällt i två smorda brödformar.

 

filmjölksbröd_bikarbonat_bröd_hembakat_filmjölk_fruktbröd_utan_jäsning_baka_bröd_recept_formbröd

Efter en timme i ugnen är bröden klara.

 

filmjölksbröd_bikarbonat_bröd_hembakat_filmjölk_fruktbröd_utan_jäsning_baka_bröd_recept

Dessa bröd håller sig saftiga länge.

 

LOADING..