Imorgon är det ju som känt alla hjärtans dag och idag har vi busat omkring i köket mest hela dan. Två bottnar pinocchio fick bli vår hjärtan-tårta i år. Fylld med hallon och grädde och toppad med geléhjärtan. Min favorittårta alla gånger. Nu vill jag bara passa på att önska er alla en underbar dag imorgon och hoppas ni kikar in och ser vad jag har för mig både här och på instagram! PUSS PÅ ER! ♥

alla_hjärtans_dag_tårta_pinocchiotårta_marängtårta_hallon

 

Det här behöver du till bottnarna :

100 gram rumsvarmt smör

1 ½ dl strösocker

5 äggulor

½ dl mjölk

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

 

Det här behöver du till marängen  :

5 äggvitor

2 ½ dl strösocker

 

Fyllning : 

500 gram frysta hallon + strösocker

5 dl vispgrädde – räcker till dekoration också

vaniljsocker

 

GÖR SÅHÄR :

Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver. Klä två formar runda eller hjärtformade med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i bägge formerna.

 

Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Bred ut marängsmeten ovanpå grundsmeten i de två formarna. Grädda ca 45 min i 150 grader. Låt tårtorna svalna innan du lägger ihop dom med färska bär & grädde. Jag använder två förpackningar frysta hallon till denna tårta och sockrar dom lätt under tiden dom tinar. Sen lägger jag på bären på ena hjärtat och lite grädde som jag vispar med en gnutta vaniljsocker. Sen lägger jag på andra bottnen och dekorerar med spritsad grädde och geléhjärtan och pudrat över lite florsocker.

 

alla_hjärtans_dag_tårta_pinocchiotårta_marängtårta_hallon_botten

Bottensmet och marängsmet ovanpå.

 

alla_hjärtans_dag_tårta_pinocchiotårta_marängtårta_hallon_maräng

Toppa med mandelspån. Skjuts in i ugnen ca 45 min i 150 grader.

 

alla_hjärtans_dag_tårta_pinocchiotårta_marängtårta_hallon_fyllning

Om du använder frysta hallon, ta ut dom i god tid och sockra dom lätt och låt tina innan du använder dom till fyllning.

 

alla_hjärtans_dag_tårta_pinocchiotårta_marängtårta_hallon_recept

Dekorera tårtan efter eget tycke och smak och bjud dina hjärtan… ♥

 

 

  1. Så fin tårta! Jag har köpt choklad till mina kära och tillverkat fina kort som sitter på paketen.
    Många kramar till dig för en fin blogg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..