Spagetti och köttbullar i gräddig tomatsås

spagetti_köttbullar_tomatsås_gräddsås_pastasås_recept_middagstips
Gokväll alla gulliga läsare!
Denna vecka har minst sagt varit stressig, kaotisk och tusen saker inbokade. Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg. Imorgon fyller min Mamma 54 år och jag står som vanligt för maten och vi ska fira henne såsom bara en mamma ska firas. God mat, släkt och vänner, rosa drinkar, bubbel, rosor och spets! 😉

 

Mammas födelsedagsmiddagar brukar i vanliga fall varvas mellan smörgåstårtor och tacos (förutom hennes 50-årsdag då jag gjorde italiensk buffé) men imorgon blir det helstekt, kallskuren ytterfilé, krämig potatisgratäng, sallad, vitlökssås och baguetter. Några semlor får vi se om vi hinner med…?! Vi har en tendens i vår släkt att vi aldrig orkar med nån dessert så kanske får det bli helgfika istället.

 

Idag ska jag i alla fall bjuda er på ett kanongott och väldigt enkelt recept. En Lady & Lufsen-variant med massor med smak som älskas av både stora och små.

 

Spagetti och köttbullar i gräddig tomatsås! 😛

 

Det här behöver du : 
1 kilo köttbullar
6 port kokt spagetti

 

1 burk Mutti finkrossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk grönsaksfond
1 msk oxfond
1 tsk D´Elidas chilisås
3 dl grädde
1 burk hela champinjoner
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR : 
Rulla och stek köttbullarna så de får fin färg. Slå på tomatkross, och tillsätt resten av ingredienserna under omrörning. Sänk värmen och låt småputtra under tiden spagettin kokar. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera tillsammans med spagetti, finhackad basilika och röd paprika.

 

 

spagetti_köttbullar_tomatsås_gräddsås_pastasås_recept_middagstips_sås_köttbullar
Man kan faktiskt inte smaka av såsen FÖR många gånger…. Den är bara sååå god! 😉

 

spagetti_köttbullar_tomatsås_gräddsås_pastasås_recept_middagstips_tips_köttbullar
Smaklig måltid bland spagetti och köttbullar, nog så gott en jäktig vecka som denna.

 

dobermann_svart_röd_mask_hane_vuxen_hund_6år
Dessutom fyller vår älskade dobermann Kean 6 år idag! Grattis till dig vår stora buse och hoppas du finns med oss i många år till, lite grå om nosen börjar du allt bli…. 😛

 

LOADING..