soppa_i_bröd_fralla_soppbräd_brödskål_recept_tips_franska
Har ni nån gång blivit serverad soppa i bröd? Detta är en ljuvlig, vansinnigt enkel men ändå festlig anrättning att bjuda på. Jag gjorde den på jobbet igår, helt klart en favorit då man dessutom kan äta ”skålen” som soppan serveras i. Brödet drar åt sig smaken och blir härligt mjukt och segt att knapra i sig efter att soppan är slut. Tokgott tycker jag! 😛

 

Jag valde en vegetariskt soppa med mycket smak, vilket givetvis går att experimentera med i oändlighet. Basen i soppan är potatis, lök, morötter och selleri. En mustig buljong är dock A o O. Använd allra helst en hemkokt buljong eller ekologisk fond. Både potatisen och tomatpurén reder soppan så den blir lite tjockare i konsistens utan att vara mixad. Precis så som jag vill ha en soppa. Detta är galet gott så prova gärna receptet och säg vad ni tycker.

 

4 port
Vegetariskt grönsakssoppa : 
4 potatisar
2 stora morötter
3 stjälkar stjälkselleri
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 liter grönsaksbuljong (alt. 2 liter vatten + 4 msk fond)
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR : 
Skala och finhacka potatis, morötter, selleri, purjolök och vitlök. Fräs på i en het gryta med lite smör. Tillsätt tomatpuré och buljong. Låt soppan koka upp. Sänk sedan värmen och sjud ca 45 min på låg värme. Vispa i soppa då och då för att få en tjockare konsistens då potatisen mjuknat. Smaka av med salt och peppar.

 

Förbered frukostfrallor genom att skära av locket, gröp ur innehållet (släng ut till fåglarna) och strö över ost. Gratinera i ugn ca 5 min i 225 grader. Häll upp soppan i brödskålarna, servera med locket vid sidan om att doppa i soppan. Ät och njut! 😉

 

soppa_i_bröd_fralla_soppbräd_brödskål_recept_tips

 

LOADING..