oxfile_provencale_nyår_nyårsmat
God fortsättning till er alla! Nu är det åter vardag och lite mer rutin på dagarna även om det snart är helg igen… 😛 Trettondagsafton brukar vi inte fira nämnvärt mer än att det äts kroppkakor här på ön så det får vi inte missa! Till nyåret åt vi i alla fall trerätters med små tilltugg på tandpetare till förrätt. Varmrätten blev oxfilé provencale och till dessert tre sorters mousse i små glas, självklart ska ni få se dom också men först får ni recept på varmätten här.

 

4 – 5 port
Det här behöver du : 
ca 600 gram oxfilé
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR : 
Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn oxfilén runtom så den får fin färg. Slå in den i folié och låt eftersteka i ugnen 175 grader tills innertemperaturen visar 55 – 65 grader beroende på hur välstekt du vill ha köttet. Jag kör på 60 grader. Låt köttet sedan vila innan du skär upp det. Råstek potatisen och krydda med salt, peppar och lite örtkrydda och placera i en ugnsfast form. Skiva oxfilén och lägg över. Skär skivor av smöret och lägg på köttet. Ställ in i ugnen tills smöret smält, ca 5 – 10 min.

 

Vitlök & persiljesmör : 
200 gram smör
1 knippe persilja
3 – 4 vitlöksklyftor
Salt & peppar

 

oxfile_provencale_nyår_nyårsmat.recept_tips

LOADING..